Emma Coburn, Campionatul Mondial 2017, foto: Marian Burlacu, Londra
Foto: Marian Burlacu, Londra

Kenyencele au luat bătaie la 3.000 m obstacole

4shop.ro

Două atlete din SUA au ocupat primele două poziții la finalul cursei de 3.000 de metri obstacole, câștigând medaliile de aur și de argint, devansând în același timp 4 kenyence și 2 etiopience. 4run.ro vă ține la curent cu rezultatele de la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra cu ajutorul GoldNutrition România.

Emma Coburn și Courtney Frerichs au făcut spectacol în finala de 3.000 de metri obstacole de la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra, terminând pe primele două poziții, cu niște timp foarte buni, 9.02:58, respectiv 9.03.77. Americancele au sosit în fața a patru kenyence și a 2 etiopience, printre ele campioana mondială de la Beijing și vice-campioana olimpică de la Rio, Kiyeng Jepkemoi, care a venit a treia în 9.04:03. Pe locul patru, a terminat Beatrice Chepkoech, care chiar dacă a ratat traseul specific al probei pentru o perioadă și a alergat pe trasa clasică a pistei, s-a reîntors, a revenit în pluton și a trecut linia de finiș în 9.10:45. Campioana olimpică, kenyanca Ruth Jebet, aleagă sub culorile Bahreinului, a venit a cincea, în 9.13:96. Până acum, alte ”suprize”, europeni, albi, care au reușit să câștige probe de semifond sau de sprint, au fost francezul Pierre-Ambroise Bosse, la 800 m (1.44:67), azerul care aleargă sub culorile Turciei, Ramil Guliyev, la 200 de metri (20:09), sau norvegianul Karsten Warholm, la 400 de metri garduri (48:35). Olandeza Dafne Schippers, nu mai e o supriză, ea și-a păstrat titlul câștigat la Beijing, terminând pe primul loc, în 22:05. (© Getty Images for IAAF)

4run.ro vă ține la curent cu evoluția românilor la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra cu ajutorul GoldNutrition, un brand portughez care produce suplimente pentru sportivi, produse de nutriție certificate de analiza microbiologică și de laboratore anti-doping recunoscute. Împreună cu GoldNutrition România vom efectua două trageri la sorți în care vom acorda cititorilor 4run.ro ”kit-uri de cursă” de la GoldNutrition.