Mai sunt câteva zile până la startul celei de a XII-a ediții a competiției Gabriela Szabo RUNFEST, pe 6 mai, și până când centrul orașului Bistrița se va anima de spiritul și vocile alergătorilor. Pe sutele de sportivi îi așteaptă 12 curse de alergare în cadrul evenimentului, la care le va fi alături și îi va susține Gabriela Szabo, multipla campioană olimpică și mondială la atletism.

Startul mișcării și distracției la competiția Gabriela Szabo RUNFEST  îl vom da pe 6 mai 2017, la ora 10:00, din fața Primăriei Municipiului Bistrița, pe trei trasee atractive de concurs. Astfel, copiii, juniorii și adulți vor avea ocazia să se bucure de curse de alergare gratuite pe distanțe de 2 km, 4 km și 10 km.

Noutatea acestei ediții este mărirea traseului pentru participanții cu vârste de minim 18 ani împliniți, de la 8 la 10 km, pentru a le stimula pofta de mișcare. Traseul este conceput sub forma unei bucle de 2 km, iar concurenții vor trebui să parcurgă una sau mai multe ture în funcție de cursa aleasă. Participanții vor avea ocazia să descopere clădiri importante și locuri pline de istorie ale orașului: Biserica Evanghelică, cel mai reprezentativ monument de arhitectură de la începutul Renașterii, având cel mai înalt turn de piatră din Transilvania, sediul Primăriei Municipiului Bistrița și cel al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Colegiul Național Andrei Mureșanu, Colegiul Național Liviu Rebreanu și Complexul Sugălete.

Cei care doresc să profite de această ocazie de a alerga în aer liber și să exploreze inima localității alături de atleta Gabriela Szabo, ambasadorul competițiilor RUNFEST, mai au la dispoziție doar ziua de azi, 4 mai, pentru a se înscrie în eveniment pe platforma de alergare www.runfest.ro.

Fiecare concurent va beneficia de un pachet de Start și de serviciile oferite în cadrul evenimentului, iar informațiile sunt detaliate pe pagina dedicată competiției. Pe durata acesteia, alergătorii și susținătorii lor se vor putea bucura de o atmosferă sportivă frumoasă, vor putea socializa și se vor putea relaxa împreună în aer liber.