Multiplu campion național, sprinterul Alexandru Teofilescu a fost suspendat pentru trei ani și nouă luni fiind testat pozitiv cu steorizi anabolici de Agenția Națională AntiDoping.

Agenția Națională Anti-Doping a depistat pozitiv încă un atlet, pe multiplul campion național, sprinterul Alexandru Teofilescu (28 de ani). Sportivul legitimat la Olimpia București a fost testat în competiție, analiza fiind efectuată de laboratorul de control doping de la Koln, Germania, care a confirmat originea exogenă a steroziilor anaboligi androgeni endogeni 5βAdiol și 5αAdiol (vezi buletinul ANAD). Comisia agenției de lângă pista de atletism de la Arena Națională a decis suspendarea pe o perioadă de 3 ani și 9 luni, aplicarea sancțiunii revenind Federației Române de Atletism.

Alexandru Teofilescu a făcut parte din ștafeta care a scos un timp fabulos la Internaționalele României (alături de Ioan Pițigoi, Petre Rezmiveș și Marian Câmpeanu), 38:22, ”cronometru” de top în lume și record național. S-a dovedit însă că rezultatul a fost o greșeală a sistemului de înregistrare, după o întrevedere a comisiei tehnice a FRA ”performanța” fiind anulată.

Despre alte greșeli de cronometrare ale FRA, aici.

teofilescu-alexandru-suspendare-steroizi