Usain Bolt

Justin Gatlin i-a bătut recordul lui Usain Bolt!

Într-un videoclip postat duminică pe YouTube, sprinterul american Justin Gatlin parcurge distanța de 100 de metri în 9 secunde și 45 de sutimi, cu 13 sutimi de secundă mai repede decât recordul mondial deținut din 2009 de Usain Bolt (9:58).

Chiar dacă a fost postat duminică, videoclipul cu Justin Gatlin alergând 100 de metri în 9:45, filmat pentru o emisune a unei televiziuni din Japonia, este din 2011. Sprinterul american a fost însă ajutat de mai multe ventilatoare care suflau aerul cu peste 30 de kilometri pe oră din spate. Gatlin a câștigat 25.000 de dolari pentru a apărea la emisiunea ”Kasupe!”. Să nu uităm că la ultima ediție ca Campionatelor Mondiale de atletism, din China, Gatlin a terminat în spatele lui Bolt atât la 100 de metri cât și la 200 de metri. Se pare că fără vânt din pupa, Gatlin nu este în stare să-l depășească pe Bolt. 🙂

Altfel, o atletă de top, Abeba Aregawi, suedeza cu origini etiopiene, a fost testată pozitiv și există șanse foarte mari să fie suspendată pe cel puțin doi ani dacă și proba B va produce același rezultat, lucru foarte probabil. Anunțul a fost făcut de federația de atletism din Suedia. Aregawi este campioană mondială în aer liber (2013) și în sală (2014) la 1.500 de metri. (foto: arhivă personală, Facebook)

abeba-aregawi