Chris Froome, dopaj

Froome, pe urmele lui Armstrong, depistat pozitiv

Britanicul Chris Froome, câştigătorul a patru ediţii ale Turului Franţei, a fost depistat pozitiv la un control antidoping, substanța fiind Salbutamol. O substanță care poate fi folosită, conform WADA, dar fără depășirea limitei de 1.000 nanograme pe mililitru.

Chris Froome a câştigat în 2017 atât Turul Franţei, cât şi Turul Spaniei. Preşedintele Uniunii Cicliste Internaţionale a declarat că Froome a fost depistat pozitiv în urma unui test de urină făcut pe 7 septembrie, după etapa a 18-a din Turul Spaniei. În eşantionul său a fost descoperită o doză însemnată de Salbutamol, mult peste ce avea voie ciclistul să ia pentru că are probleme cu astmul (dublu).

Froome care are 32 de ani, s-a apărat spunând că a urmat indicaţiile doctorului. Britanicul născut în Africa de Sud a câştigat Turul Franţei în 2013, 2015, 2016 şi 2017, dar şi Turul Spaniei în 2017. În 2007, italianul Alessandro Petacchi a primit, după ce a fost depistat cu Salbutamol peste limita admisă, 12 luni suspendare. (foto: Chris Froome – Facebook)