Elisabeth Laseter
Elisabeth Laseter

Femei, alcool și sport sau Beer Mile feminin

Raiul pentru bărbați: femei, bere și sport. Sau, mai pe scurt, ”Beer Mile”! ”Este singurul loc unde poți să bei până vomiți și nimeni nu se uită urât la tine”, spune Juliane Masciana, locul 5 mondial al probei.

Beer Mile
Beer Mile

Mai sunt trei săptămâni până la Campionatul Mondial de Beer Mile, ediția a doua, competiție ce va fi organizată pe 1 decembrie, la Austin, Texas. Proba feminină naște o întrebare. Cum de s-au încurcat fetele și berea? Au răspuns chiar ele pentru flotrack.org. ”Este singurul loc unde poți să bei până vomiți și nimeni nu se uită urât la tine”, a spus Juliane Masciana care a terminat cele 4 tururi de pistă udate cu 4 beri în 6 minute și 48 de secunde. ”Sper să scad sub 6 minute”, a adăugat sportiva care în timpul liber este fotograf.

”Cursa asta combină două lucruri pe care le iubesc, alergarea și berea. Am început să alerg Beer Mile din colegiu”, a precizat locul 8 mondial Elisabeth Laseter. ”Îmi place competiția, iubesc alergatul și berea”, a spus și Kirsty Jahn, triatlonistă profesionistă, locul 6 la prima ediție a CM ”Beer Mile”. Recordul mondial la fete este de 6.17:80, stabilit anul trecut de Beth Herndon, iar la băieți de 4.55:78, timp care aparține lui Lewis Kent.

Juliane Masciana
Juliane Masciana // poze: facebook