Oana Nastase, in dreapta

Despre cum concurează bebelușii la Maratonul București

Oana Năstase, Director Bucharest RUNNING CLUB, despre cum a reușit să aducă la linia de start campioni mondiali, alergători de toate vârstele și bebeluși ce aveau să concureze de-a bușilea

Oana Năstase (foto, dreapta), după o experiență importantă în companii multinaționale, a decis să-și dedice timpul unei cauze în care crede și care îi pune în valoare abilitățile de organizator – pasiunea pentru mișcare și sport. Alături de Valeria Răcilă van Groningen, aveau să demareze unul dintre cele mai de amploare evenimente sportive de masă organizate vreodată în România-Maratonul București, urmat de către Semimaratonul București și ”proaspătul” eveniment Bucharest 10k&Family Run. “Încă din 2008-2009, de la primele ediții, ne-am propus să dezvoltăm alergarea de masă și sportul în aer liber, demarând competiții internaționale pe distanțele clasice ale atletismului stradal. Ca orice organizație care se dezvoltă sănătos, Bucharest RUNNING CLUB a crescut organic astfel că Maratonul București demara în 2008 și au fost necesari încă 4 ani pentru ca atât noi cât și autoritățile și companiile partenere și piața în general să fie pregătite pentru alte competiții internaționale de masă,în speță Semimaratonul București și Bucharest 10k& Family Run.

Dacă iubești mișcarea și stilul de viață sănătos te așteptăm pe 9 octombrie ca alergător, voluntar sau suporter la Maratonul Bucuresti Raiffeisen Bank. Vă puteți înscrie pe www.bucuresti-maraton.ro până pe 25 septembrie la una dintre cursele: maraton (42 km), semimaraton (21 km), Stafeta (4×10 km), Cursa Populară și Cursa Adolescenților de 3,6 km. Sâmbătă 8 octombrie copiii între 5-12 ani vor lua startul grupați pe categorii de vârstă, iar părinții, cu copii mai mici de 4 ani, pot alerga cu cărucioarele la Jogging în scutece.

Oana Năstase crede că “există câteva elemente care individualizează evenimentele marca Bucharest RUNNING CLUB: să fie premier events, omologate internațional, cu standarde ridicate, care îmbină performanța, alergarea de masă, sportul pentru amatori, spiritul civic, caritatea.” Sportivi de performanță care au promovat România și sportul, în spiritul valorilor olimpice-respect și atitudine pozitivă își unesc eforturile cu artiștii, antrenorii, bloggerii, pentru a promova sportul de masă și mișcarea in aer liber, acceptând să devină ambasadori ai evenimentelor Bucharest RUNNING CLUB: personalitățile sportive Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Andreea Răducan și Ivan Patzaichin, canotoarele campioane olimpice – Doina Ignat, Viorica Susanu, Camelia Lupașcu,  Georgeta Andrunache, artiștii Călin Goia,  Dan Helciug, realizatorii TV  Sonia Argint-Ionescu, Daniel Osmanovici, Alex Dima, Gianina Corondan, Oana Tache. Bucharest Running Club Premier Events adună cei mai multi bani într-o singura zi pentru cele mai multe cauze. Participanții aleargă și donează pentru una dintre cele 30 cauze susținute din domenii diverse: sănătate, caritate, social, educație, ecologie, dezvoltare durabilă. Bucharest Running Club a dezvoltat prima platforma de voluntariat sportiv – www.voluntarinsport.ro și derulează programe și proiecte de voluntariat, de internship și de practică pentru elevi, studenți, masteranzi și persoane adulte care doresc să-și exprime spiritul civic, să capete experientă sau să contribuie la dezvoltarea comunității lor. În prezent cei peste 1000 voluntari pe an au acces la proiecte cât și la programe de învățare și de dezvoltare ale aptitudinilor și competențelor.

Avem în proiect încă un concept internațional pe care-l pregătim și pe care-l lansăm imediat ce avem toate aprobările. Vom continua să facilităm accesul indivizilor, organizatiilor, companiilor la realizarea obiectivelor proprii prin sport, stil de viață echilibrat, în armonie cu natura și societatea

Pe traseul Maratonului București, vor fi amenajate peste 20 de puncte de hidratare și divertisment, peste 20.000 de suporteri vor încuraja alergătorii alături de trupe, cântăreți, dansatori, toboșari. Peste 1.000 de oameni – organizatori, voluntari, forțe de ordine se vor asigura că duminică 9 octombrie, capitala se transformă într-un oraș al bucuriei, sportului și distracției.

4run.ro este partener media al Maratonului București.