Denisa Dragomir, pentru prima dată, câștigătoare a unei curse World Series

4shop.ro

Denisa Dragomir a câștigat Zacup SkyRace, o cursă ce face parte din Skyrunning World Series, cu un nou record al traseului, 3.12.48. Ingrid Mutter, pe locul 4.

Pentru prima dată, Denisa Dragomir a reușit să câștige o cursă ce face parte din Skyrunning World Series, Zacup SkyRace. Traseul competiției din Italia măsoară 27 de kilometri și adună pe parcursul lui o diferență de nivel pozitivă de 2.650 de metri. Denisa Dragomir a fost foarte puternică, timpul ei de la finiș fiind cu 16 minute mai bun decât fostul record al cursei ce aparținea lui Elisa Desco (3.28.49, din 2014). La băieți, recordul cursei era deținut de Marco De Gasperi, 2.50.24, câștigătorul din acest an fiind Jean Simukeka, în 2.49.20. O evoluție foarte bună a avut și Ingrid Mutter care a ajuns la finiș după 3.32.21, terminând cursa pe locul 4. ”O zi bună de alergat. Am sperat la un top 10, pe care și așa nu prea mă așteptam să-l prind, deci faptul că am ajuns pe 4 a fost cu adevărat o surpriză”, a spus Ingrid.

Denisa Dragomir a reușit să câștige această etapă de World Series după ce devenise campioană europeană de skyrunning. Argeșeanca a luat titlul la Veia SkyRace, cursă pe care a câștigat-o cu 3.23.30, competiție la care mai fusese pe primul loc de alte patru ori și la care deține recordul traseului.

foto: Skyrunning Federation