Daniel Lupulescu la Corcova Trail Race / foto: fisheye.ro
Daniel Lupulescu la Corcova Trail Race / foto: fisheye.ro

De ce se duc atleții la Corcova Trail Race?

Mădălina Florea, Adela Bălțoi, Liliana Danci, Andrei Ștefana, Gheorghiță Vitalie, Daniel Lupulescu și Marius Ionescu sunt printre atleții care au participat cel puțin odată la Corcova Trail Race.

Corcova Trail Race, cursă de alergare și MTB cu înscrierile online deschise până pe 19 august (pe corcova.trailrace.ro) și premii în valoare de peste 13.000 de lei, ajunsă la ediția a patra, a avut la start numeroși atleți de top români (și basarabeni), majoritatea dintre ei fiind gata să revină, pe 27 august, să alerge prin via din podgoria Roy&Dâmboviceanu și să se distreze, la finalul curselor, lângă piscină, pe muzica formației New Deal din Serbia.

”Încă mă gândesc dacă să alerg sau nu, pentru că am făcut o pauză de o lună după Campionatele Europene și acum am reluat ușor alergarea. Îmi doresc foarte mult, dar să văd cum o să fiu cu sănătatea și cu pregătirea”, ne-a spus Liliana Danci, sportivă care a participat la toate edițiile sosind pe locul 2 în 2013, locul 1 în 2014, locul 1 în 2015 (1.36.15).

lili-danci-corcova-trail-race”N-aș rata așa distracție, dar îmi tratez genunchiul! Este o problemă mai veche, s-a declanșat în iarnă. Am forțat toată primăvara cu durere iar acum e mai greu de tratat”, a spus Gheorghiță, pentru pagina de Facebook a Corcova Trail Race, care a fost nevoit să stea o lună fără să alerge. ”La Corcova merg dintr-un respect deosebit față de organizatori, iar în plus e singurul concurs unde merg și chiar nu mă interesează pe ce loc mă clasez la final. La Corcova se adună la un loc aproape toți prietenii mei sportivi din România și asta e foarte tare, și tot acolo găsești costumele și traseul și toate celelalte despre care vii acasă și povestești la prieteni și ei te invidiază. Cu siguranță o să mai ajung la Corcova în viitor!”, a adăugat atletul din Chișinău care a participat în ultimii doi ani la Corcova Trail Race, terminând pe locul II în 2014 și pe prima poziție anul trecut (1.18.34).

gheorghita-vitalie-corcova-trail-race”Traseul îmi amintește de copilărie. Așa era și la mine la țară, cu dealuri, cu pădure. Îmi place cum este organizat evenimentul, iar petrecerea de după e spectacol”, ne-a povestit Ștefana. Vinul? ”E bun, dar nu prea mă omor eu cu băutul”, a răspuns râzând atletul oltean care a avut și o întrebare pentru  ”cei din afara topului”: ”Cum reușiți să alergați cu costumele alea haioase pe voi?”. Anul trecut, Andrei s-a accidentat cu o săptămână înainte de start și nu a putut să ajungă la Corcova să-și apere cele două locuri I câștigate la prima ediție și în 2014.

andrei-stefana-corcova-trail-race”Este un eveniment foarte bine organizat și petrecerea de la finalul cursei este superbă! M-am distrat foarte mult! Traseul mi s-a părut puțin greu, pentru că eu sunt alergătoare de plat, dar atmosfera de pe traseu m-a făcut să uit, a trecut timpul foarte repede!”, ne-a spus Mădălina, locul 7 la proba de semimaraton a Europenelor, fiind prima câștigătoarea de la Corcova Trail Race, în 2013.

madalina-florea-corcova-trail-raceAdela Bălțoi a fost prezentă la startul ultimelor două ediții ale Corcova Trail Race, în 2014 terminând pe locul 3, iar în 2015, pe locul doi. ”Nici nu mă gândesc că aș putea lipsi”, ne-a spus Adela, care a răspuns fără să se gândească prea mult când a fost întrebată ce-i place cel mai mult la Corcova: ”Traseul, distracția,  muzica, jocurile de la piscină, vinul și costumele haioase”.

adela-baltoi-corcova-trail-raceOlteanul Daniel Lupulescu a terminat în 2013 pe locul patru, în 2014 a urcat pe treapta a treia a podiumului după Andrei Ștefana și Gheorghiță Vitalie, iar anul trecut a venit pe cinci. ”În fiecare an sunt prezent la Corcova, îmi place foarte mult. Via mi-a plăcut mai mult ca vinul. Nu pentru că nu ar fi bun dar după ce fugi mult și repede :), vinul intră mai greu”, ne-a spus Daniel râzând. (foto: fisheye.ro)