Tom Owens, Retezat SkyRace

Principalul favorit TDS, cursă din cadrul UTMB, se antrenează în Carpați

Tom Owens, loc 5 la CCC din cadrul UTMB 2017, deținătorul recordului de la Retezat SkyRace, va participa în 2018 la TDS, cursă de 121 km și 7.300 metri diferență pozitivă de nivel, unde este favorit. Scoțianul se va pregăti în Munții Carpați.

Tom Owens este principalul favorit al cursei de 121 de kilometri și 7.300 de metri diferență de nivel pozitivă din cadrul UTMB, Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS), principalii săi contracandidați fiind americanul Dylan Bowman (locul I în acest an la Ultra-Trail Mt. Fuji și Tarawera Ultramarathon) și francezul Ludovic Pommeret (Locul 1 UTMB 2016, Locul 3 CCC 2017).

După ce a participat la Retezat SkyRace, cursă pe care a câștigat-o cu record, Tom revine în România, unde va alerga pe mai multe masive din Carpații Meridionali, alături de Radu Milea și de Ștefan Dan, iar într-una din zilele pe care le va petrece în țară va fugi și la Corcova Trail Race. ”O să fie fain, sunt unele zone prin care eu nu am mai fost. Sper să nu mă termine băieții aștia doi”, ne-a spus râzând Fane, cel mai bun clasat român la TDS în 2017.

Povestea lui Ștefan Dan, aici!

4run.ro OFFLINE

Radu Milea, pe munteRadu Milea nu se află într-o situație tocmai bună după rezultatele din acest an și se gândește să nu mai participe la CCC, cursă din cadrul UTMB care se desfășoară pe o distanță de 101 kilometri și 6.100 metri diferență pozitivă de nivel, unde principalii trei favoriți sunt Pau Capell, Cristofer Clemente Mora și Cody Reed. ”Poate fi considerat și un antrenament ce vom face noi, dar și un mod de a te relaxa fără presiunea unui target. Mai pe scurt: munți, prieteni, kilometri”, explică Radu. Poate însemna pentru bucureștean, zilele petrecute în Meridionali, redescoperirea plăcerii de a alerga? ”Nu neapărat! Tom este unul din oamenii care mi-au devenit super-prieteni și el și-a dorit să exploreze munții noștri. Nu puteam să zic nu la așa ceva. Cred că o să-mi prindă bine chiar dacă nu voi alerga într-un final la CCC”, a adăugat Radu. ”Va fi o bună pregătire pentru TDS, atâta timp când nu vom alerga prea mult”, a punctat Tom.

Programul

  • Piatra Craiului: Zărnești – Podu Dâmboviței (creasta Pietrei Craiului), 29 km +1.700m
  • Făgăraș: Valea Rea – Moldoveanu – creasta Făgărașului – Negoiu – Piscu Negru, 29 km +2.700m
  • Corcova Trail Race (4 august), traseul Jirov, 15 km +400m
  • Parâng: Petroșani – Parâng – Obârșia Lotrului, 30 km +1.800m
  • Șureanu: Obârșia Lotrului – Vf. lui Pătru – Sarmisegetusa, 49 km + 1.800m
  • Cîndrel: Oașa – Cindrel – Păltiniș, 31 km +1.300m
  • Ultima zi: Păltiniș – Sibiu, 24 km +400m sau Păltiniș – Negoveanu – Voineasa, 55 km +2.000m

La finalul periplului prin Carpați, Radu Milea și Tom Owens vor fi gazdele unei tabere de alergare montană, Trail Running Camp, la Cheia, Prahova, între 9 și 12 august. Va fi un weekend sportiv de alergare montană, nutriție, planificare, strategie, refacere și prevenție, alături de cei doi ultramaratoniști. Detalii, aici. După, cei doi vor pleca spre Piatra Arsă, în Bucegi, unde vor rămâne până cu câteva zile înainte de plecarea spre Chamonix, Franța.

foto: Retezat SkyRace, UTMB