Ceaun Borsec Festival

Cros montan la Borsec, în cadrul Ceaun Borsec Festival, 13-15 iulie

În cadrul Ceaun Borsec Festival, eveniment care se va desfășura la Borsec în perioada 13 – 15 iulie, va avea loc, pe 14 iulie, de la ora 9.00, crosul montan Borsec. Înscrieri, la fața locului.

Organizatorii #CeaunBorsecFestival vă invită la prima ediție a concursului de alergare montană – Cupa BORSEC 2018, concurs dedicat celor care iubesc alergarea montană și care au posibilitatea astfel să descopere, ne spun organizatorii, un traseu de poveste, cu plecare din inima orașului până pe vârful Făget și retur. Vârful Făget oferă o panoramă de neuitat către masivele Călimani și Ceahlău. Traseul este de 10.3 km cu o diferență de nivel de 477 de metri, concursul fiind recomandat celor peste 12 ani.

Programul Ceaun Borsec Festival / Borszék Bogrács Feszt – LINK

Ceaun Borsec Festival este un proiect inițiat de către Asociația Secvențe și Papa la Sanyi, proiect care dorește să readucă în prim-plan potențialul orașului Borsec ca stațiune de interes național, inițiativa bucurându-se de susținerea Primăriei orașului Borsec și Romaqua Group Borsec, se arată pe pagina oficială a evenimentului. Prin acest festival se dorește creșterea numărului celor care apreciază și promovează frumusețea, valorile culturale și interculturale unice ale stațiunii, precum și gastronomia autentică sănătoasă a zonei. În acest spirit, Ceaun Borsec Festival reunește concursuri de ciclism, alergare și orientare în alergare, spectacole, demonstrații și ateliere de dans și muzică tradițională maghiară, românească și roma, târg de produse tradiționale și handmade, dar și ateliere de artă tradițională țărănească sau meșteșuguri roma. Pe scenă vor urca Nikola Parov și Herczku Agnes, legendele muzicii folclorice și etno maghiare contemporane, alături de nume de referință ale muzicii românești: Bosquito, Mircea Vintilă, Nightlosers, Timpuri Noi și Fanfara Transilvania. Oferta culturală include și vernisajul unei expoziții fotografice despre istoria Borsecului, precum și proiecții în aer liber de film documentar și de artă.

„Credem că Borsec își va ocupa locului cuvenit în circuitul turismului balnear național și european, prin păstrarea și celebrarea bogatei diversității culturale care se regăsește în cultura și patrimoniul locului, în produsele naturale și resursele locale” a explicat Dan Burlac, din partea organizatorilor.

Comunicat de presă