Cristina Simion și Nicolae Soare, cei mai buni alergători RRA 2019

Cristina Simion și Nicolae Soare sunt cei mai buni alergători Romanian Running Awards din 2019. Mai jos, puteți vedea și care au fost cei mai buni sportivi ai fiecărei categorii propuse de noi: sprint, semifond, fond, maraton (mare fond), alergare montană și ultramaraton (asfalt). De asemenea, puteți urmări și care au fost opțiunile cititorilor site-ului în cadrul ”4run.ro Readers’ Choice Awards”.

Cristina Simion, cea mai bună alergătoare

Medaliată cu aur la Campionatul Mondial de Alergare Montană Lungă Distanță, Simion este cea mai bună alergătoare Romanian Running Awards din 2019. După un an în care a oscilat cursele de pistă, șosea și montanele, Cristina a reușit să uimească pe toată lumea terminând prima cursa cu nivel din Argentina. Cristina a fost și prima opțiune pentru cititorii 4run.ro în cadrul ”4run.ro Readers’ Choice Awards”.


Nicolae Soare, cel mai bun alergător

Campion național la toate cursele de fond din aer liber, pistă, șosea și cros, Nicolae Soare a reușit să urce pe podium în acest an la Campionatul European pe Echipe, acolo unde a făcut PB pe 5.000 de metri, și a terminat în top 20 la Cupa Europei la 10.000 m. Nicolae a fost și prima opțiune pentru cititorii 4run.ro în cadrul ”4run.ro Readers’ Choice Awards”.

 


Vezi voturile jurnaliștilor, aici!

Andrea Miklos și Ionuț Neagoe, cei mai buni sprinteri

Andrea MiklosAndrea Miklos a avut și în 2019 un an bun, câștigătoarea de anul trecut Romanian Running Awards rămânând și în acest an cea mai bună sprinteră tricoloră. În serii la Campionatul European de Sală, Andrea a fost și prima opțiune pentru cititorii 4run.ro în cadrul ”4run.ro Readers’ Choice Awards”, fiind urmată de Marina Baboi, specialistă de 100m și 200m cu performanțe din ce în ce mai bune de la an la an. La băieți, 4run.ro a fost nevoit să facă departajarea, Ionuț Neagoe, campionul național la 100m și 200m, și Robert Parge, campionul național la 400m, terminând la egalitate. A fost ales Ionuț Neagoe, pentru că a avut un punctaj mai mare IAAF dar și pentru participarea în serii de la Campionatul European de Sală (60m). Cei doi au fost și prima opțiune pentru cititorii 4run.ro în cadrul ”4run.ro Readers’ Choice Awards”.


Claudia Bobocea și Cătălin Tecuceanu, cei mai buni semifondiști

Claudia Bobocea, în PortugaliaClaudia Bobocea a avut un nou sezon foarte bun, a terminat pe locul 7 Campionatul European de Sală, a ajuns în semifinalele Mondialelor de la Doha, a avut 2 medalii la Campionatul European pe echipe, primind în același timp și cel mai bun punctaj IAAF dintre alergătorii români. La băieți, Cătălin Tecuceanu, atletul rezident în Italia, a fost preferat poate și pentru că performanța sa la 800 de metri a primit cele mai multe puncte IAAF. Claudia a fost și prima opțiune pentru cititorii 4run.ro în cadrul ”4run.ro Readers’ Choice Awards”, la băieți, cele mai multe voturi primindu-le Cristian Voicu, campionul național la 800m.


Roxana Bîrcă și Nicolae Soare, cei mai buni fondiști

Roxana Bîrcă, foto: Marian BurlacuRoxana Bîrcă a avut un an bun pe pistă și pe șosea, printre cel mai bune clasări fiind cele de la Campionatul European pe Echipe, un loc 1 la 5.000 m și un loc 5 la 3.000m, și la Mondialele Militare, unde a terminat pe locul 7 în cursa de 5.000 de metri. Nicolae Soare, așa cum am menționat și mai sus, a fost din nou imbatabil în țară la cursele de fond în aer liber, devenind campion național atât la 5.000 m, 10.000m, 10k, semimaraton și cros. Soare a fost și prima opțiune pentru cititorii 4run.ro în cadrul ”4run.ro Readers’ Choice Awards”, la fete, cele mai multe voturi primindu-le Cristina Simion.


Ionela Dincă și Marius Ionescu, cei mai buni maratoniști

Ionela Dincă a fost în acest an cea mai rapidă atletă română pe distanța celor 42,195 km, timp pe care l-a realizat la scurt timp după ce devenise și campioană națională a probei. Marius Ionescu a rămas cel mai bun alergător român al distanței după ce a scăzut sub 2 ore și 18 minute într-o cursă desfășurată pe final de an la Valencia. Marius a fost și prima opțiune pentru cititorii 4run.ro în cadrul ”4run.ro Readers’ Choice Awards”, la fete, cele mai multe voturi primindu-le Adela Bălțoi.

 


Mara Guler și Florin Ioniță, cei mai buni ultramaratoniști (asfalt)

Mara MorosanMara Guler a fost din nou la înălțime și în 2019 reușind un nou record național pe 24 de ore (229.233 km), record realizat la Campionatul Mondial de 24H, acolo unde a terminat pe locul 13. Chiar dacă a fost accidentat pe final de sezon, campionul național la 24H, Florin Ioniță, a reușit un record național al distanței (244.545 km). Mara a fost și prima opțiune pentru cititorii 4run.ro în cadrul ”4run.ro Readers’ Choice Awards”, la băieți, cele mai multe voturi primindu-le Daniel Trușcă.


Cristina Simion și Leonard Mitrica, cei mai buni alergători montani

Nicolae Soare, la antrenament alături de Ionuț Betej și Cristina NegruCristina Simion, după un loc 3 la Campionatul Național de Alergare Montană Lungă Distanță, a reușit un incredibil loc I la Campionatul Mondial, poziție ce a surprins dar a și încântat. Leonard Mitrica a fost în acest an fără doar și poate cel mai bun alergător montan pe distanțe lungi, terminând atât Campionatul Mondial de Lungă Distanță cât și cel de Ultramaraton Montan, pe locul 14. Cristina a fost și prima opțiune pentru cititorii 4run.ro în cadrul ”4run.ro Readers’ Choice Awards”, la băieți, cele mai multe voturi primindu-le Bogdan Damian.


Vezi cum s-a votat în cadrul 4run.ro Readers’ Choice Awards, aici!

În cadrul Romanian Running Awards, începând din acest an, nu s-a mai făcut o medie între punctajul pe care cei mai buni sportivi l-au primit în urma voturilor jurnaliștilor și cel pe care l-au luat după votul online al cititorilor 4run.ro. Cei mai buni alergători români au fost desemnați doar pe baza voturilor jurnaliștilor (în caz de egalitate, redacția 4run.ro a făcut departajarea). Votul online (folosind formularul de vot) s-a transformat în ”4run.ro Readers’ Choice Awards”, evidențiindu-se astfel cei mai buni alergători din perspectiva cititorilor 4run.ro. Mulțumim pentru voturi!

La mulți ani! Ne vedem în 2020!