Coronavirus / Atleții din ”zonele roșii” au interzis la alergări intense

4shop.ro

În Italia, coșmarul pare că nu se mai termină, luminița de la capătul tunelului nu numai că nu se vede dar nici nu pare că mai există. Azi, au fost anunțați 250 de morți și peste 2.500 de cazuri noi Covid-19 în ultimele 24 de ore. Sars-CoV-2 pare de neoprit.

Curse nu mai există, toate au fost amânate sau anulate. Nici oficiale, nici private. În Italia, atleții aleargă să se mențină în formă, se antrenează fără un obiectiv clar, singuri, că nu au voie mai mulți, respectând distanța de cel puțin un metru față de alții, doar în parcuri, nu pe stadioane sau pe pistă. Mai puțin în regiunea Campania, unde și alergarea este interzisă. ”Așa cum ați auzit, poți să ieși la cumpărături, mâncare și medicamente, și la muncă. Doar atât, dar mai poți să și alergi, dar să se vadă că alergi pentru că dacă doar mergi ești oprit pentru că nu ai voie să fii afară din casă”, ne povestește atletul român, Iulius Gavril, rezident italian în regiunea Torino. ”În supermarketuri, doar zonele cu mâncare sunt deschise, nu ai voie să cumperi tigăi, oale sau eu mai știu eu ce altceva în afară de mâncare. Ce se observă este că nu mai e smog, traficul a scăzut enorm, noaptea se văd stelele, ziua munții. Din păcate, din cât ni se spune, suntem peste grafic, pentru că la peste 1.000 de decese se preconiza că vom ajunge duminică (n.n. – s-a depășit deja 1.200 de decese în Italia). Totul devine din ce în ce mai nasol”, ne-a explicat în câteva cuvinte vicecampionul național al României la 5.000 de metri și semimaraton.

Dar Sars-CoV-2 nu influențează doar modul de viață al locuitorilor din Peninsulă, ci și modul de antrenament al atleților. ”Am fost anunțați de club, ni s-a cerut să nu mai facem alergări intense, să nu mai facem ”bucăți”. Riscul este prea mare, pentru că sistemul imunitar este slăbit la finalul acestor tipuri de antrenamente”, ne-a spus Gavril, sportiv înregimentat la un club francez din Nice.


Altfel, în România, multe curse s-au amânat, chiar și cele care aveau programată data de desfășurare în aprilie. Așa arată acum calendarul curselor interne în următoarele 2 luni.

SE AMANA! Crosul Divelor, 14 martie, Cluj, [site]

SE AMANA! Crosul pentru Viață, 14 martie, București, [site]

SE AMANA! 24 MAI Băneasa Forest Run, București, [site]

SE AMANA! 27 IUNIE Primavera Trail Race, Șuncuiuș, Bihor, [site]

SE AMANA! 8 NOV Maratonul Nisipului, Mamaia, [site]

SE AMANA! 25 OCT Semimaraton Intersport Brașov, Brașov, [site]

SE AMANA! 4 OCT SportGuru Timișoara 21k, Timișoara, [site]

SE AMANA! 8 NOV Maratonul Internațional Cluj-Napoca, 4 aprilie, Cluj-Napoca, [site]

Lunca Timișului Trophy, 4 aprilie, Timiș, [site]

S-A ANULAT! ASE Student Run, 4 aprilie, București, [site]

Aiud Marathon, 4 aprilie, Aiud, Alba, [site]

SE AMANA! 4 OCT Maratonul Argonauților, Cheile Dobrogei, [site]

Urme pe Play, 11 aprilie, Rășinari, [site]

SE AMANA! I.AȘI în Trail, 14 aprilie, Iași, [site]

Brașov Marathon, 25 aprilie, Brașov, [site]

The Color Run, 25 aprilie, București, [site]

Bucharest International 10k, 26 aprilie, București [site]

”Alergând la Pădure” Reșița Trail Race, 26 aprilie, Reșița, [site]

SE AMANA! Semimaraton Iași, 26 aprilie, Iași, [site]