Claudia Bobocea s-a calificat la Rio, la Jocurile Olimpice

Claudia Bobocea, calificare la Jocurile Olimpice de ziua ei!

Claudia Bobocea a devenit a 18-a tricoloră (atletism) care va ajunge la Jocurile Olimpice din Brazilia, după ce a alergat la Leiden, Olanda, o cursă foarte bună la 800 de metri, cronometrul arătând la final 2.01:49, cu o sutime de secundă sub barem.

”Ți-ai luat ghid de conversație româno –portughez”, am întrebat-o pe Claudia Bobocea. ”Da, mi-am cumpărat 🙂 ”, ne-a răspuns râzând atleta antrenată de Valentin Anghel. Claudia Bobocea a alergat de ziua ei de naștere, chiar când a făcut 24 de ani, o cursă de 800 de metri la Gouden Spike Leiden, în Olanda, acolo unde se află în cantonament. Și a făcut-o foarte bine! A terminat cele două tururi de pistă în 2.01:49, la o sutime de secundă sub baremul impus de IAAF pentru Jocurile Olimpice de la Rio (2.01:50). ”Mă simt foarte, foarte bine”, ne-a spus Claudia. Sportiva pregătită de Valentin Anghel crede că poate face standard pentru Rio și la proba ei de bază, la 1.500 de metri. ”Uimitor este că l-am realizat la 800 de metri unde nu am făcut pregătire specifică. Eu folosesc 800-le ca probă complementară, ca să-mi îmbunătățesc performanțele la 1.500 de metri”, a precizat bucureșteanca.

claudia-bobocea-gouden-spikesLa 1.500 de metri, baremul pentru Jocurile Olimpice a fost stabilit la 4.07:00, iar Claudia are ca record personal 4.08:64, performanță realizată pe 5 iunie la Birmingham, Marea Britanie. ”Îmi doresc foarte mult să fac baremul și la 1.500 de metri, proba mea de bază. Sunt antrenată pentru a îndeplini baremul, trebuie doar să prind cursa și ziua și, bineînțeles, să dau tot ce e mai bun din mine”, a adăugat Claudia. ”Dacă voi face standardul și la 1.500 de metri nu exclud varianta să concurez la Rio la ambele probe. E bine că totuși aș avea de unde alege. 🙂 Tot ce îmi doresc este să fiu sănătoasă!”, a continuat sportiva legitimată la CSM Sfântu Gheorghe și la CSA Steaua.

Cursă tare în prima parte

Claudia ne-a povestit și cum a decurs cursa care i-a adus calificarea la Rio: ”A fost destul de tare pe prima parte. S-a trecut la 500 de metri în 1 minut și 13 secunde. Am resimțit asta pe la 600 de metri unde am și cedat un pic. Am revenit pe ultima sută de metri, dar a fost prea târziu pentru un timp mai bun. A trebuit să ies până pe culoarul 3. Cred că pot mai bine pentru că am terminat cu resurse”. (video: Gouden Spike Leiden, Facebook)