Mahiedine Mekhissi
Mahiedine Mekhissi

Un campion european, dur cu kenyenii și cu IAAF

Francezul Mahiedine Mekhissi, atletul căruia Federația Europeană i-a ”furat” medalia de aur de la Europenele din 2014, pentru că s-a dezbrăcat înainte de a trece linia de finish a cursei de 3.000 de metri obstacole, crede că nu se poate bate cu kenyenii pentru că africanii nu sunt controlați și se pot dopa în voie.

Mahiedine Mekhissi, campionul european de la 1.500 de metri, și-a reluat antrenamentele după ce a suferit o operație la piciorul drept care l-a ținut departe de pistă și l-a făcut să lipsească de la Campionatul Mondial. Francezul a declarat pentru «beIN Sports» că nu-i lipsește nimic pentru a se bate cu kenyenii, dar faptul că în țara africană atleții sunt anunțati cu 10 zile înainte că vor fi controlați anti-doping, controale care sunt foarte rare, îl face să plece mereu cu șansa a doua. ”Nu sunt deloc controlați în Kenya. Trebuie spus acest lucru. Noi suntem trestați tot timpul, trebuie să spunem unde dormim și unde putem fi găsiți. În Kenya nu e așa. Când ajung acolo să le facă teste îi anunță cu 10 zile înainte. Nu e just. Nu-s controlați cum suntem noi, europenii”, a spus sportivul de 30 de ani. ”E șocant să vezi că șeful IAAF proteja sportivi și cerea bani pentru a face asta. Pentru că eu mă antrenez tare, fac totul cum trebuie, sunt controlat, urmărit, dar în fruntea atletismului sunt oameni care trișează”, a adăugat Mekhissi.

S-a trezit Putin! Vrea să stârpească dopajul în Rusia! 🙂

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, continuă să declare că se va face tot posibilul pentru eradica dopajul, chiar dacă până în momentul când fostul stat sovietic a fost suspendat din toate competițiile atletice nu a întreprins nimic. ”Cine se dopează trebuie pedepsit pentru că distruge ideea de competiție curată. Totuși cei care nu au greșit nu ar trebui penalizați pentru cei care sunt vinovați. Nu e corect și nu e normal. O să ordon oficialilor noștri să nu ascundă nimic. Dopajul e o otravă pentru oameni”, a spus Putin. Între timp, toată conducerea agenției ruse anti-doping a demisionat, directorul Ramil Khabriev, ”adjunctul” Nikita Kamaiev, și încă doi oficiali. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al instituției.