Cătălin Câmpeanu
Cătălin Câmpeanu

Cătălin Câmpeanu, pe locuri, fii gata, start!

4shop.ro

6:65 pe 60 de metri, baremul pentru Mondialele de Sală, sau 6:59 pe aceeași distanță, timp care ar însemna un nou record național, sunt performanțe la îndemâna lui Cătălin Câmpeanu. L-am urmărit la prima parte dintr-un antrenament, în sala de la Lia Manoliu, la două dintre plecările din blocstarturi am dat chiar și startul!

Cătălin Câmpeanu se pregătește intens pentru competițiile de sală care stau să înceapă. Alături de Radu Popescu și urmărit atent de Liliana Bărbulescu, antrenoarea și viitoarea soție, unul dintre cei mai buni sprinteri români a lucrat, după stretching, o scurtă alergare de încălzire și ”speciale”, la plecarea din blocstart. Câteva necronometrate și apoi 5 de 30 de metri, măsurate la sutime de secundă. Toate sub 3:75, ultima în 3:69. La două dintre ele, am fost invitați să dăm startul. «Gata! 2001, 2002, Start!» Cam așa se face, numai că 2001 și 2002 trebuie spuse în gând, nu cu voce tare. 🙂 Și asta pentru că pauza dintre ”Gata” și ”Start”, ar trebui să dureze doar cât zici 2001 și 2002. 🙂 ”O să fie ceva mai interesant când o să aducă pistolul de start”, ne-a spus atletul de la CSM București. ”Nu am concursuri afară, o să alerg doar ce e aici în țară și apoi dacă iese bine vom vedea”, a spus Câmpeanu care va încerca să alerge în sală la fel de bine ca în 2013, atunci când a egalat recordul național 6:60 (în 1981, Johann Schromm alerga tot 6:60), și de ce nu să facă baremul pentru Campionatele Mondiale din SUA (17-20 martie, Portland), barem care este de 6:65.

Calendar competițiii sală

  • Campionatul Național Sală, Etapa 1, 30-31 ianuarie, București
  • Campionatul Național Universitar Sală, 6-7 februarie, Bacău
  • Campionatul Național Sală, Etapa a II-a, 13-14 februarie, București
  • Campionatul Național Sală, 20-21 februarie, București
  • Campionatul Balcanic Sală, 27 februarie, Istanbul, Turcia
  • Campionatul Mondial Sală, 17-20 martie, Portland, SUA

Competițiile de atletism din 2016, aici!

Cătălin Câmpeanu
Cătălin Câmpeanu

Bianca Răzor, în țară, pentru sesiune

Bianca Răzor s-a întors din cantonamentul din Cipru și se pregătește, pe lângă cele două antrenamente pe zi făcute în sala de la Lia Manoliu, și pentru examenele de la facultate, din sesiunea de iarnă. ”În țară o să alerg doar la Campionatul Național. Oricum, până atunci, mai am două curse afară”, ne-a spus atleta ardeleancă. Răzor și-a îmbunătățit cel mai bun timp pe 400 de metri anul trecut, la Campionatele Mondiale de la Beijing, ajungând la 50:37. Recordul național aparține Ionelei Târlea, timp scos în 1999, 49.88. Noua sală de atletism de la Lia Manoliu era împânzită, așa cum e normal, de sportivi, printre ei: Mihai Donisan (înălțime), Vali Toboc (lungime) sau Cristina Bujin (triplusalt).