Claudia Bobocea, în pregătire Portugalia

Bobocea ”de diamant”, barem de Mondiale și PB

Claudia Bobocea a alergat cursa de 1.500 de metri de la reuniunea de Diamond League de la Shanghai, China, finalul în 4.06:33, un nou record personal, însemnând și barem pentru Campionatele Mondiale de Atletism de la Londra.

Claudia Bobocea fuge din ce în ce mai bine, din ce în ce mai repede. La concursul Diamond League de la Shanghai, China, bucureșteanca a alergat 1.500 de metri în 4.06:33, un nou record personal și în același timp și barem de participare la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra. Standardul pentru competiția din 5-13 august este de 4.07:50.

Bobocea nu s-a întors acasă ci s-a dus în Portugalia, locul transformat în ”casa departe de casă”. ”Aici mă simt mai bine decât în țara unde m-am născut, pentru că în ultimii 5 ani locuiesc aproximativ 8 luni pe an în Portugalia. Ce mă mai leagă de România este familia, clubul Steaua și cel de la Sfântu Gheorghe și sponsorul Bertis. Munca mea și rezultatele mele sunt apreciate și respectate pe deplin aici. În Portugalia am managerul, fizioterapeutul, locul de antrenament, staff-ul de la complexul Vila Real de St. Antonio. Toate astea împreună cu antrenorul meu contribuie la performanțele mele. Sunt încrezătoare și cred că îmi pot îmbunătăți timpii pe viitor”, ne-a spus Claudia. Atleta antrenată de Valentin Anghel va mai alerga un concurs la Tubingen, Germania, și apoi va intra din nou în pregătire. (foto: arhivă personală, video: Shanghai Diamond League)