Adriana Nelson
Adriana Nelson

O româncă, la trialul american de maraton

Adriana Pîrtea Nelson va lua parte la trialul american de maraton, primii trei clasați urmând să fie selecționați pentru echipa care va reprezenta SUA la Jocurile Olimpice de la Rio. Cu o săptămână înainte, pe când era ieșită la o alergare ușoară, Adriana a salvat viața unei persoane care încerca să-și pună capăt zilelor.

”Aveam o alergare ușoară pe care de obicei o fac pe același traseu, dar ceva m-a făcut să schimb ruta. În timp ce alergam am zărit o persoană la marginea unei prăpastii, cu o sfoară în jurul gâtului, care părea că e gata să sară în gol”, povestea pe 5 februarie atleta română care concurează pentru SUA (a luat cetățenia în 2011). ”M-am apropiat, nu știu cum am avut curajul, și am vorbit cu el, am aflat că nu era deloc bine. Mi-a spus că era gata să sară. Mi-a spus că are 26 de ani, nu are slujbă și nu are cum să-și întrețină familia. Cum și-a scos sfoara de la gât l-am prins de mână și l-am însoțit la mașină. Am stat de vorbă o oră. Am plecat emoționată acasă dar m-am întors după câteva ore și am tăiat frânghia”, a adăugat sportiva.

nelson-roll-recovery

Trialul american în urma căruia vor fi selecționați trei băieți și trei fete care vor reprezenta SUA la maratonul olimpic de la Rio va avea loc în cadrul maratonului de la Los Angeles (start separat), pe 13 februarie. Pe lângă un loc în echipa americană, primii trei clasați vor primi și premii de 80.000, 65.000, respectiv 55.000 de dolari. Băieții vor avea start de la 20.06, iar fetele de la 20.22 (ora României). (fotografii: Adriana Nelson, Facebook)

PB Adriana

  • 5.000 m – 15.36:01
  • 10.000 m – 32.38:95
  • Semimaraton – 1.11.09
  • Maraton – 2.28.52