Sticluțe pentru test de urină
Sticluțe pentru test de urină

Atlet român, prins cu testosteron, ratează JO

Rareș Toader a fost depistat pozitiv la controlul antidoping în data de 4 iunie, la Campionatele Internaționale ale României, desfășurate la Pitești, și va rata participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

rares-toader”În urma controlului doping efectuat la solicitarea ANAD (Agenția Națională Anti-Doping, n. red.), în data de 4.06.2016, la Campionatele Internaționale de atletism de la Pitești, proba prelevată sportivului Toader Rareș Andrei de la aruncarea greutăți indica originea exogenă pentru androsteron, etiocolanolon, testosteron. În conformitate cu legislația în vigoare, sportivul este suspendat provizoriu din activitatea sportivă și automat este exclus și din Echipa Olimpică pentru JO de la Rio”, se arată în comunicatatul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, unde se mai precizează și faptul că lotul tricolor a ajuns acum la 97 de sportivi.

Medalii, recorduri și titluri pe care le pierde

  • La Pitești, Toader a câștigat proba de aruncarea greutății cu 20,54 m, un nou record național de tineret;
  • Pe 25 iunie, Toader câștigase medalia de aur la Campionatele Balcanice de la Pitești;
  • Pe 10 iulie, Andrei Toader s-a clasat pe locul 6, cu 20,26 m, în finala probei masculine de aruncarea greutății din cadrul Campionatelor Europene de la Amsterdam.
  • Pe 22 iulie, în prima zi a Campionatelor Mondiale de atletism Under-20 de la Bydgoszcz (Polonia), Toader a cucerit medalia de argint, cu 22,30 metri, nou record național.

Încă 45 cazuri, după reanalizarea probelor de la Beijing și Londra

O a doua serie de probe reanalizate datând de la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 și Londra 2012 a demonstrat prezența substanțelor interzise în 45 de cazuri, a anunțat, vineri, Comitetul Internațional Olimpic (CIO). Aceste 45 de noi cazuri (30 de sportivi la Beijing și 15 la Londra) se adaugă celor 53 de cazuri descoperite la prima serie de eșantioane reanalizate. Din cele 30 de cazuri pozitive, 23 se referă la sportivi prezenți pe podium în China, la patru discipline și reprezentând opt țări. În ce privește cei 15 sportivi pozitivi de la Londra, aceștia provin din nouă țări și din două sporturi diferite.