vizita scoli ambasadoare 10k & Family Run

Ambasadoare pentru alergare

Ambasadoarele Bucharest RUNNING CLUB îi îndeamnă pe copiii și adolescenții din școlile bucureștene să participe la cursele gratuite din cadrul Uniqa Asigurări Bucharest 10k&Family Run.

Monica Roșu( campioană olimpică), Anca Bucur (câștigătoare a titlului Miss Fitness Universe) și Valeria Răcilă van Groningen (campioană olimpică), ambasadoarele Bucharest RUNNING CLUB – au vizitat astăzi 13 martie  Școala Gimnazială Pia Brătianu din București pentru a promova practicarea sportului în rândul copiilor și a-i invita pe aceștia să se înscrie la cursele gratuite din cadrul Uniqa Asigurări Bucharest 10k&Family Run, care se va desfășura pe 1 aprilie. Vizitele în școli fac parte din misiunea Bucharest RUNNING CLUB de a educa și a încuraja elevii de a practica mișcare în aer liber.

Despre UNIQA Asigurări Bucharest 10k& Family Run

Alflat la cea de-a treia ediție, UNIQA Asigurări Bucharest 10k& Family Run îmbină  performanța – prin cursa de 10 kilometri (10km Individual și Ștafetă) acreditată și inclusă în calendarele internaționale – cu distracția în familie, prin Cursa Familiilor, la care familiile – copiii, părinți, bunici, frați, surori, cumnați, veri și nepoți – sunt invitate să parcurgă distanțe cuprinse între 1.5 km și 3,5 km în jurul Palatului Parlamentului, urmate de Cursa Adolescenților(3,5km) și Cursa Bebelușilor. În paralel toți participanții sunt invitați în Parcul Izvor la activități sportive și distractive. La Cursa Bebelușilor se întrec viitorii maratoniști, care încă nu merg, dar se târăsc 4,2 m. Astfel, micutii vor lua parte la primul lor “antrenament oficial” pentru maratonul pe care, speram, il vor alerga atunci cand vor fi mari. 

Despre delegația campioanelor olimpice

  • Monica Roșu, campioană olimică la gimnastică, dublă medaliată cu aur la Jocurile olimpice din 2004.
  • Anca Bucur-câștigătoare a 5 trofee Miss Fitness Universe, titluri mondiale la categoria profesionistilor, Miami (2011-2017).
  • Valeria Răcilă Van Groningen este preşedinta asociației Bucharest Running Club, inițiatoarea si organizatoarea Semi-Maratonului Internațional București Petrom și Maratonului Internațional București – Raiffeisen Bank, campioană olimpică la Los Angeles 1984 la canotaj simplu vâsle şi medaliată cu bronz la Olimpiada de la Moscova 1980 la dublu vâsle. A câştigat două medalii de bronz şi două de argint la Campionatele Mondiale de Canotaj în 1979, 1981, 1982, 1985. A participat la peste 30 de maratoane şi semimaratoane internaţionale.

Comunicat de presă