Crosul Pădurii, antrenament
Crosul Pădurii, antrenament

Alergi la Crosul Pădurii, plantezi cu ViitorPlus

Asociația ViitorPlus, care a dezvoltat Pădurea Copiilor pe terenurile degradate din sudul țării, organizatoarea Corsului Pădurii, cursa de pe 17 aprilie, are nevoie de voluntari pentru împăduririle de primăvară.

Organizatori ai Crosului Pădurii, Asociația ViitorPlus are nevoie de voluntari pentru revitalizarea a două zone din sudul țării. Prima este în Vâlcelele, județul Călărași, unde se vor face completări pe o suprafață de 1,8 hectare, urmând a se împăduri cu 4.500 de puieți de frasin, 3.600 de plopi și 900 de arbuști ajutători – păr, măceș și corn. A doua, în Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman, unde se vor planta 3.500 de puieți forestieri (2.100 de stejari și 1.400 de frasini) și 1.750 de butași de zmeur. Revitalizarea se va face pe parcursul a patru campanii (una a avut deja loc pe 12 martie), iar pentru a te înscrie trebuie să trimiți un email la adresa padureacopiilor@viitorplus.ro pentru a afla dacă mai sunt locuri. Programul:

  • 19 martie – Vîlcelele, este nevoie de 30 de voluntari;
  • 26 martie, tot Vâlcelele, este nevoie de 30 de voluntari;
  • 2 aprilie, Drăgănești Vlașca, este nevoie de 50 de voluntari.

Crosul Pădurii a ajuns la ediția a opta, cele trei curse, 5 km, 10 km și 15 km, urmând să aibă loc pe 17 aprilie. Întreaga sumă strânsă din taxele de participare, ne-au spus organizatorii, se va ”transforma” în puieți care vor fi plantați în ”Pădurea copiilor”, program de împăduriri sub egida ViitorPlus, pe terenuri agricole degradate din sudul țării. Până la finalul anului trecut au fost împădurite 38 de hectare. Înscrieri se pot face accesând site-ul competiției.