A participat la campionate mondiale și europene de juniori, tineret și seniori, dar nu a putut scăpa de repetatele probleme medicale de la tendonul ahilean sau de unele complicații ale sistemului cardiovascular. A renunțat la atletism la 23 de ani! Ioana Raluca Doagă, antrenată de Dan Betini, spune că există viață și după sport.

Ioana Raluca Doagă s-a născut la Pitești pe 5 aprilie 1992. A fost descoperită și mai apoi șlefuită de Dan Betini, un fost fondist. A reușit un record național la juniori 1, în sală, pe 1.500 de metri (4.12:26), în 2011, după ce, la Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2009, terminase pe primul loc la 800 de metri și pe locul doi la 1.500 de metri. Tot în 2011, devenea vice-campioană europeană de junioare la cros și lua medalie de bronz la 1.500 m, la Europenele de Juniori. A avut un loc 4 la Campionatul European de Tineret, multe titluri naționale la toate categoriile de vârstă și a ratat de puțin calificarea la Jocurile Olimpice din 2012.

doaga-jucarie”Oficial îmi anunț retragerea din cariera sportivă. Ultima perioadă a carierei mele a fost una în care problemele medicale m-au împiedicat să mă ridic la nivelul așteptărilor. Consider că am luat decizia corectă să renunț la sportul de performanță, chiar dacă este încă devreme. Hotărârea a fost luată la începutul anului, dar am avut nevoie de timp să vorbesc cu mine, cu antrenorul meu, cu clubul, cu apropiații mei. Să mă conving, să mă adun, să mă obișnuiesc cu ideea”, a anunțat sportiva. Doagă a mulțumit tuturor persoanelor cu care s-a intersectat de-a lungul timpului și a dat asigurări că există viață și după sport: ”Vă mulțumesc tuturor celor cu care am intrat în contact și poate într-o zi, dintr-o altă postură, voi reveni în lumea sportului, cea care m-a consacrat ca om. Închei prin a dedica toate rezultatele mele, mamei mele, cea care adora ceea ce fac, însă care acum se află într-o lume mai bună!”. (foto: Marian Burlacu, bmv001.blogspot.ro & Ioana Doagă, Facebook)