Alergăraș în Făgăraș, pe 26 iunie. Înscrierile continuă

4shop.ro

Făgărașul strânge prietenia cu alergarea, iar alergătorii români descoperă magia Țării Făgărașului.

 • Credem că sportul în aer liber e mai mult decât efort.
 • Credem că alergarea devine altceva când o percepi cu toate simțurile.
 • Credem că savurezi deplin evenimentele sportive în aer liber atunci când spectacolul vizual îți încântă sufletul și convertește efortul în bucurie.
 • Din această viziune vine Alergăraș în Făgăraș și la spectacol vizual te așteptăm, în primul rând, pe 26 iunie.

Evenimentul este gândit ca o punte complexă. Alergăraș e puntea dintre alergătorii din toată România și frumusețile din jurul Făgărașului. Suntem o echipă de exploratori ai splendorilor naturii și ne bucură să le împărtășim practicanților de sport din toată România. Alergăraș e puntea dintre făgărășeni și un stil de viață sănătos. Invităm comunitatea să conștientizeze că mișcarea este cea mai sănătoasă investiție, iar alergarea e cea mai la îndemână formă de mișcare. Alergăraș e la îndemâna oricui, cu 9 curse de la 300 m la 40 km. De la copii de 2 ani până la veterani, arătăm că adidașii sunt mai ieftini decât medicamentele iar antrenamentele sunt mai plăcute decât tratamentele. Alergăraș e și puntea dintre generații: misiunea asumată prin cele 3 curse gratuite este să invitam spre mișcare copiii și vârstnicii, inclusiv împreună, în cursa pe echipe. Alergăraș e și puntea dintre disciplinele de alergare: aducem în același eveniment alergători de trail și alergători de asfalt.

Pentru toate cursele, participanții se înscriu exclusiv pe website-ul evenimentului: https://alergaras.ro/ma-inscriu/, neacceptându-se înscrieri la fața locului.

Pentru ca „puntea” Alergăraș, odată construită, să fie utilizată de cât mai mulți, e important să fie atractivă, spectaculoasă. Pentru asta alegem trasee ce pun în valoare centrul istoric al Făgărașului, Cetatea Făgăraș, care este printre puținele din Europa atât de bine conservate, trasee pe care alergi prin lunca Oltului și pe dealuri, trasee care pun accent pe peisaje superbe, prea puțin cunoscute chiar și de localnici. Trasee care ies de pe rutele accesibile pe roți și te duc pe unde alergătorii au exclusivitate la spectacolul vizual. Pentru că ne plac lucrurile deopotrivă spectaculoase și de calitate, oferim participanților posibilitatea de a opta la înscriere pentru unul dintre cele mai faine tricouri oferite de evenimentele de alergare din România, un tricou tehnic, respirabil, ultraconfortabil, cu un design de excepție, ce poate fi achiziționat și separat de înscriere, de pe www.alergaras.ro/vreau-tricou.

Puntea Alergăraș are ca piloni 9 curse de alergare:

2 curse de trail running

 • Belvedere XL – 40 km – omologată de către International Trail Running Association – 2 puncte ITRA
 • Belvedere – 20 km – omologată de către International Trail Running Association – 1 punct ITRA

3 crosuri urbane

 • Crosul Făgărașului – 10 km
 • Crosul Cetății – 5 km
 • Crosul Demgy – 3 km

3 curse gratuite

 • Bucuria Alergării – 1 km pentru copii 9-12 și adulți peste 55 ani
 • Cursa Generațiilor – 1 km pentru echipe de 2-4 membri, cu minim 1 membru sub 14 ani și minim 1 membru major
 • Voinicel – 3oo m pentru copii 6-9 ani

Cursa de ștafetă

 • Ștafetă – 3 x 2 km pentru echipe de câte 3 membri (cu ambele sexe reprezentate în fiecare echipă), care aleargă succesiv câte 2 km.

Alergăraș în Făgăraș așteaptă, pentru prima ediție, două mari categorii de participanți:
– alergători din toată România, pe care-i invităm la cursele de maraton, semimaraton și cros l, curse ce au un grad de spectaculozitate vizuală rar întâlnit în țară;
– făgărășeni ce aleargă și, mai ales, care nu au făcut încă un obicei din asta, pentru care pregătim și în afara evenimentului programe care să-i strângă într-o comunitate care să le faciliteze dezvoltarea obiceiurilor sănătoase și practicarea alergării.

Evenimentele sportive organizate de către Asociația Copiii Universului Magic – A C U M sunt orientate către facilitarea sportului de masă, practicat de toate categoriile sociale și de vârstă, la toate nivelele de performanță. Prin acestea invităm în Țara Făgărașului sportivi din toată țara, pentru a se bucura de diversitatea de relief a acestui ținut magic și pentru a inspira comunitatea locală înspre mișcare și viață sănătoasă. Împreună cu partenerii Municipiul Făgăraș, International Trail Running Association, Olympus România, Lactalis România, Sacred Dacie, Laguna Albastră, Body Factory, Cuptorul Lagunei, FitHub, Time-It, N-avem Sânge!, Antrenat în România, Mogâldea Kinetoterapie oferim pe 26 iunie o experiență completă și un pachet de înscriere consistent, menite să bucure orice amator de mișcare. https://alergaras.ro/pachet-inscriere/

Traseele sunt disponibile pe www.alergaras.ro în meniul CURSE.

Toate noutățile legate de Alergăraș în Făgăraș apar prompt pe pagina de Facebook www.facebook.com/alergaras

Comunicat de presă