Aiud Maraton, cursa gratuita, pe 25 martie

Aiud Maraton este o competitie de alergare pe teren variat organizata de Asociatia Aiud Sport, in cadrul evenimentului avand loc doua curse pentru adulti, maraton si semimaraton, si o cursa pentru copii.

Competitia are 2 probe: maratonul, cu o lungime totala a traseului de aproximativ 45 km, si semimaratonul, cu o lungime totala de aproximativ 22,5 km. Ambele probe se desfasoara pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice marcate, şi vor fi semnalizate corespunzător de catre organizatori. Startul şi sosirea vor fi în centrul orasului Aiud. Perioada de înscriere pentru cea de-a 3-a editie a Aiud Maraton este 15 Decembrie 2016 – 24 Martie 2017. Detalii, pe site-ul oficial, aici.

Traseu Maraton

Startul se va da din centrul orasului Aiud, dupa 1 km asfalt se va intra in padure unde se va alerga pe un drum forestier. Din padure se va iesi pe o miriste la capatul careia se va traversa soseaua supravegheata de politie, loc unde se desparte traseul de maraton cu cel de la semimaraton. Maratonul va continua cu o urcare pe dealul Miraslaului, pe poteca, dupa care va intra in padurea Miraslaului si va iesi la Cicau pe pasune, cu intorcere dupa padurea Miraslaului, pe urma se va intoarce pe acelasi traseu pana unde ne-am despartit de semimaraton. Pe final se continuă pana in centrul orasului Aiud.

Traseu Semimaraton

Startul se va da din acelasi loc ca si la Maraton din centrul orasului Aiud, urmat de 1 Km de asfalt dupa care se intra in padure, dupa padure se ajunge pe o miriste la capatul careia se afla o sosea de traversat unde ne vom despartim de traseul pentru Maraton si dupa ce inconjuram padurea ne vom intoarce de unde s-a despartit de maraton si la un moment vom ajunge pe acelasi traseu de unde am laut startul si il vom urma pana in centrul orasului Aiud.