Adriana Ceaușescu
Adriana Ceaușescu

Adriana Ceaușescu, de la handbal în top la ciclism

Adriana Ceaușescu a fost vice-campioană națională de handbal, pe când juca la CS Slobozia, acum devenind una din cele mai bune cicliste din România, atât de ”asfalt” cât și de MTB.

Adriana_Ceausescu-alaturi-de-AnaMaria-Estera-si-Alex-CiocanAdriana Ceaușescu a făcut 12 ani de handbal. A început la 8 ani și a terminat la 20, evoluând numai la CS Slobozia. O echipă valoroasă, cu care sportiva SportGuru – BCR Racing Team a ieșit vice-campioană națională la juniori (18 ani), în 1995, după finala cu Rapid București. A lăsat sportul pentru școală, dar nu a pierdut spiritul combativ. A revenit în competiții în 2014, de data asta pe bicicletă nu pe ”semicerc”. ”Ambele au farmecul lor. Și nu vorbim despre o diferență între un sport de echipă și unul individual, pentru că și ciclismul este tot unul de echipă”, ne-a spus Adriana. La handbal a fost centru, conducător de joc, foarte rar extremă, când jocul o cerea. ”Vreau să fiu un exemplu, un model de motivație pentru tinerele care se apucă de ciclism”, a conchis sportiva de 39 de ani. Adriana care este și organizatoarea unei curse destinată exclusiv femeilor, Road Grand Pink, apare mereu pe podiumurile concursurilor de bicicletă, ultimul fiind un loc întâi, în ștafetă cu colega ei Ana-Maria Estera, la ”4 Pedale”. Aceeași competiție la care debuta pe două roți acum 2 ani. ”Am avut o bicicletă de 20 de kilograme, a fost un eșec total”, își aduce aminte râzând Adriana.

Adriana (dreapta), alături de Alex Ciocan și Ana-Maria Estera
Adriana (dreapta), alături de Alex Ciocan și Ana-Maria Estera

Un film cu finala disputată în 1995, aici.

Adriana Ceaușescu, care participă și la curse de duatlon, deci și aleargă 🙂 , nu este singura ”handbalistă” din echipa de alergători și cicliști din care face parte, SportGuru – BCR Racing Team. Și Iuliana Stroescu (foto jos), alergătoare montană, ultramaratonistă, a făcut acest sport, la LPS Onești, timp de 10 de ani. Alexandru Ciocan, unul din cei mai buni cicliști din România, a făcut și el pentru o perioadă handbal, la Dinamo București.

 

 

Rezultate Adriana Ceaușescu, 2016 (selecție)

  • Locul I, Cupa Otopeni Mircea Romașcanu
  • Locul I, Sălaj Velo Tur
  • Locul II, Campionatul Național de Duatlon
  • Locul II, Prima Evadare
  • Locul II, Turnirul Nobililor

iuliana-stroescu-retezat-handbal