Bucharest 10k&FAMILY RUN 2017

Adrian Garcea și Andreea Pîșcu, primii la ediția a doua Bucharest 10k&Family Run

Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul celor mai mari evenimente de alergare stradală și sport de masă din România anunță că peste 6.000 de participanți au luat startul la cea de-a doua ediție a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN ce s-a desfășurat duminică,  2 aprilie,  începând de la ora 09:30, pe un traseu de 10 km închis traficului auto, cu punct de start și sosire în Parcul Izvor.

Câștigătorii UNIQA Asigurări 10Km individual au fost Kinde Atanaw Ayalew din  Etiopia la categoria bărbați, cronometrat cu 28min 51sec și la categoria femei conaționala sa Tejitu Siyum cu 33min 42sec. Echipa Sport Guru (România), Marius Ionescu și Alexandru Corneschi, a ocupat locul întâi la proba Ștafetă Volkswagen 2 x 5K cu timpul 29min 37sec. Primii români ai cursei de 10 kilometri au fost Adrian Garcea (30.27) și Andreea Pîșcu (33.50).

În cadrul probei Cursa familiilor City Grill familia Mișcarea CFR a câștigat primul loc la categoria “Cea mai rapidă familie” parcurgând 3 km în jurul Palatului Parlamentului în15 minute,pe următoarele locuri situându-se Running Frenzy și familia Frățilă. La ‘’Cea mai numeroasă familie”, familia Văduva a trecut linia de sosire fiind formată din 11 membri, fiind urmată de către famiilile Avram (10 membri) și Pigulea (9 membri). În cadrul Cursei Adolescenților (Teen’s Race), au fost premiați cei mai rapizi 5 băieți și cele mai rapide 5 fete. Pentru prima dată la evenimentele Bucharest RUNNING CLUB, copiii de toate vârstele au avut curse dedicate. Cei mai mici de 5 ani au alergat însoțiți de părinți, iar cei cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani au luat startul pe categorii de vârstă și gen în cadrul Cursei Copiilor. La Cursa Bebelușilor, 17 de participanți s-au întrecut târâș și de-a bușilea pe o distanță de 4,2195 m și au fost premiați cu înscrierea gratuită la ediția din 2035 a Maratonului București.

Bucharest RUNNING CLUB premier events a deschis sezonul evenimentelor de alergare de masă lansând provocarea de a petrece o zi în aer liber alături de cei dragi și de a alerga împreună, în paralel cu atleții români și străini de elită. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu au fost amenajate peste 3 puncte de hidratare și 8 puncte de divertisment de unde alergătorii au fost încurajați de membrii ai Voltaj Academy, trupe de toboșari, DJ și Taraful Concordia. Pe scena din Parcul Izvor au cântat Tavi Colen Band & Emma, Monica Odagiu, trupele Voltaj Academy, Contrapunct și Amicii, iar URBAN Impro a oferit un spectacol de improvizație.

S-au acordat premii în bani primilor 5 clasați pentru cursele competitive 10k individual, Ștafetă 2 x 5K, și primilor 5 clasați din categoria persoanelor cu dizabilități motorii la 10k, pe categorii de gen.. La Cursa Copiilor au fost premiate primele 3 poziții cu abonamente World Class Kids. Pentru alergătorii de la categoria 0-5 ani, precum și pentru participanții la Cursa Bebelușilor, premiile au fost acordate prin tragere la sorți și au inclus vouchere Hervis. Copiii câștigători ai tuturor curselor precum și cei care câștigători la jocurile pentru public din Parcul Izvor au fost premiați și de LEGO. Valoarea totală a premiilor este de peste 15.000 euro.

UNIQA Asigurări i-a fotografiat pe alergătorii care au participat la proba de 10km oferindu-le albume foto personalizate cu momentele din timpul evenimentului și ale cursei.  Albumele pot fi descărcate accesînd pagina de Facebook a UNIQA Asigurări iar pentru cei care au cont de FB, albumele se încarcă direct pe profilul personal după ce persoana s-a autentificat in prealabil.

Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.rowww.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro.