Mildronat, meldonium
Mildronat, meldonium

99 de suspendați pentru folosirea drogului Șarapovei

4shop.ro

S-au scurs 73 de zile de la ”debutul” lui 2016 și deja 99 de sportivi au fost suspendați pentru folosirea meldoniumului, substanță dopantă care a devenit notorie după ce Maria Șarapova a fost depistată pozitiv.

99 de sportivi! Mai mult de unul pe zi este descoperit dopat cu meldonium, substanță ce se găsește în medicamentul Mildronat, pastile folosite în tratarea unor probleme la inimă. Printre cei 99 se numără și patru medaliați la Jocurile Olimpice, Maria Șarapova (tenis), Semyon Elistratov (patinaj viteză), Ekaterina Bobrova (patinaj artistic) și luptătorul georgian Davit Modzmanashvili. Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a anunțat încă din septembrie 2015 că meldoniumul va intra pe lista susbtanțelor interzise pentru că îmbunătățește performanțele sportive.

490 de sportivi au luat substanța la Jocurile Europene de la Baku

La cum este folosit acest medicament s-ar putea spune că aproape toți sportivii, mulți din ei de top, au probleme grave la inima, întrebarea fiind de ce mai participă la competiții. S-a descoperit că în jur de 490 din participanții de la Jocurile Europene de la Baku au folosit substanța, 13 dintre ei fiind medaliați la diferite discipline.

Aregawi și Negesse, cei mai cunoscuți atleți

Printre atleții prinși dopați cu meldonium se numără și campioana mondială la 1.500 de metri Abeba Aregawi, etiopiană care aleargă pentru Suedia, și Endeshaw Negesse, fostul câștigător al maratonului de la Tokyo (2.06.00).