Ancuța Bobocel

20 de atleți, convocați la Europenele de Cros

România ia cu asalt Campionatul European de Cros din Slovacia (Samorin, 10 decembrie), trimițând un lot de 20 de atleți. Va reuși Ancuța Bobocel să urce pe podium după ce anul trecut, în Italia, a terminat pe locul 4?

Anul trecut, Ancuța Bobocel termina pe poziția a 4-a cursa de 8 km din cadrul Campionatului European de Cros (25.27), la fotofiniș cu ocupanta locului trei, norvegianca Grøvdal, pe primele două locuri sosind Can și Akdag, două turcoaice, de fapt două kenyence a căror ”inregimentare” rapidă sub ”Semilună” a venit însoțită și cu schimbare de nume. Locul ei, dar și prestația bună a celorlalte atlete din echipa României (Bîrcă, Negru, Todoran, Pîșcu, Florea), a adus ”tricolorului” medalia de bronz.

Bobocel nu a fost prezentă la Balcanicele de Cros, alergând o cursă de 15 km în Olanda (pace de 3.20), dar acolo, Roxana Bîrcă, locul 11 la Europenele de anul trecut, a reușit să ia titlul, la băieți, primul român fiind Nicolae Soare, locul 5.

În lotul României care va pleca spre Slovacia pe 8 decembrie se regăsesc, pe lângă Bobocel, Bîrcă și Soare, și Elena Bogoș, Gabriela Doroftei, Oana Ivăncescu, Angela Olenici, Alina Butnariu, Loredana Viziteu, Andrei Dorin Rusu, Adrian Garcea, Daniel Herman, Alexandru Dumitrescu, Imre Miklos, Alexandru Amarandei, Cristina Simion, Paula Todoran, Andreea Pîșcu, Claudia Prisecaru și Nicolae Coman.