Alba Iulia City Race 2017

În Cetatea Alba Carolina se aleargă din nou, pe 23 septembrie

4shop.ro

Pe 23 septembrie va avea loc ediția a treia a Alba Iulia City Race, în acest an participanții putând alege să alerge un semimaraton, un cros de 10 km sau o cursă populară, copiii având un traseu special numai pentru ei.

Cetatea Alba Carolina, o nestemată copleșitoare și spectaculoasă, va fi pe 23 septembrie casa Alba Iulia City Race, eveniment care va transforma orașul Unirii într-un centru important al sportului autohton. Din inima localității pornesc cele patru trasee, Semimaratonul, Crosul Star Transmission, Cursa Populară Selgros și Kids Race, parcurgerea lor introducând alergătorii într-un cadru impresionant, plin de istorie, pe sub porțile mărețe și prin șanțurile delimitate de zidurile masive ale cetății. Cursele mai lungi ies în natură și ajung și pe impunătoarea colină ce străjuiește valea Mureșului, traversează una dintre cele mai frumoase piste de biciclete din România, semimaratonul ajungând chiar și pe Vârful Mamut.

Vino să alergi în ”Cealaltă Capitală”! Ne vedem la Alba Iulia, acolo unde ”istoria își retrăiește gloria”!

4 trasee de alergare, unul pentru copii

Ediția din acest an a Alba Iulia City Race propune 4 trasee de alergare, din care unul este destinat exclusiv copiilor, toate cu startul din superba cetate Alba Carolina. Semimaratonul are o lungime de 21 de kilometri și 700 de metri diferență pozitivă de nivel, fiind singura cursă care ajunge până pe Vârful Mamut. Crosul Star Transmission are 10 kilometri și 300 de metri diferență pozitivă de nivel, primii 5 kilometri și revenirea spre centrul urbei, cu trecerea prin Poarta a III-a a Cetății, fiind comune cu cele de la semimaraton. Cursa Populară Selgros are doar 2.7 kilometri și adună aproape 45 de metri diferență pozitivă de nivel, traseul unic și spectaculos desfășurându-se în totalitate în limitele Cetății Alba Carolina. Tot aici se desfășoară și Kids Race, pe categorii de vârstă: sub 8 ani, 8-12 ani și 13-16 ani.

Înscrieri online, până pe 15 septembrie

Cele trei zile de Happy Registration Day s-au terminat, dar contribuția pentru Alba Iulia City Race, la cursele Semimaraton și Cros Star Transmission, a rămas la un nivel redus, urmând a crește la anumite intervale de timp, astfel: până la 30 iunie este 110 de lei; apoi, până la 30 august, 120 de lei; și, de aici, până la atingerea numărului de locuri disponibile, 700, contribuția este de 140 de lei. Se mai pot face înscrieri, în limita locurilor disponibile, și la fața locului, pe 22 septembrie, contribuția este de 150 de lei. Pentru participarea la Cursa Populară Selgros, înscrierea este doar 50 de lei, indiferent de dată, dar numărul de participanți este limitat la 200.

Premii totale în bani de 20.000 de lei

Bugetul total de premiere al Alba Iulia City Race ajunge în acest an la 20.000 de lei, recompensându-se, în bani, alergătorii de la Semimaraton și Cros Star Transmission, atât la general, masculin și feminin, cât și la categoriile de vârstă. Pentru a accesa premiile la ”Open General” este necesară îndeplinirea anumitor baremuri de timp, pentru semimaraton, sub 1.25.00 la masculin și sub 1.45.00 la feminin, iar pentru crosul de 10 km, sub 36 de minute la masculin și sub 45 de minute la feminin. Se acordă și bonus-uri de 500 de lei, pentru un nou record al traseului, sub 1.14.34 la masculin (Vitalie Gheorghiță, în 2015) și sub 1.29.57 la feminin (Mădălina Florea, în 2014), dar și premii speciale de 300 de lei, pentru primul băiat și prima fată care ajung pe Vârful Mamut. (foto: Alba Iulia City Race)