Wayde van Niekerk

Niekerk revine în 2019, după ce s-a accidentat la rugby

4shop.ro

Campionul olimpic la 400 de metri și deținătorul recordului mondial pe această distanță, Wayde van Niekerk, va reveni în competiții în 2019, după ce s-a accidentat la genunchi în octombrie 2017, la o partidă amicală de rugby.

”Doha (n.r – locul unde va avea loc Campionatul Mondial din 2019) ar fi un super nou start pentru mine pentru că-mi permite să revin şi să-mi regăsesc încrederea”, a declarat atletul în vârstă de 25 ani al cărui program de reluare a antrenamentului nu este încă stabilit. ”Îngrijirile pe care le-am primit au fost de clasă mondială, iar recuperarea mea a fost pozitivă”.

Atletul sud-african s-a accidentat la un ligament de la genunchi în luna octombrie într-o partidă de rugby între celebrităţi, în cadrul unei demonstraţii la Cape Town, înaintea meciului-test dintre Africa de Sud și Noua Zeelandă. Operat rapid în Statele Unite, el s-a deplasat apoi în Qatar pentru a-şi continua recuperarea. În urma acestei accidentări, absentează astfel mai mult de un an din competiţii.

Van Niekerk, prezentat deseori drept succesorul jamaicanului Usain Bolt, este primul om care a alergat 100 m în mai puţin de 10 secunde, 200 m în mai puţin de 20 secunde şi 400 m în mai puţin de 44 secunde.