Valeria Răcilă, alături de Marius Bușcă, Marius Ionescu și Emanuel Trandafir

Valeria Răcilă, fostă campioană olimpică: ”Ne vedem la 10k&Family Run”

Campioana olimpică la canotaj și inițiatoarea Martonului și Semimaratonului București, Valeria Răcilă Van Groningen lansează o nouă provocare: alergarea în familie.

tricouri-uniqa10kÎn 1984 câștiga aurul olimpic la Los Angeles, iar în 2008 organiza în fruntea Bucharest Running Club prima ediție a Maratonului București. În 2015, cele două evenimente anuale ale Bucharest Running Club, Maratonul București și Semimaratonul București aliniau la start în Piața Constituției peste 20.000 de alergători din peste 50 de țări.  În 2016, Valeria Van Groningen și Bucharest Running Club propun un nou proiect – 10k&Family Run, care îmbină performanța – cursa de 10 kilometri fiind acreditată și inclusă în calendarele internaționale – cu distracția în familie, prin cursa Family Run & Walk, la care familiile sunt invitate să parcurgă 2,9 km în jurul Casei Poporului, iar apoi să rămână în Piața Constituției pentru a continua practicarea sportului în aer liber până la lăsarea serii. „În viața mea există doi piloni care îmi dau forța să mă trezesc dimineața și să le aloc toată energia mea – familia și sportul, iar10k&Family Run a apărut firesc dintr-o îmbinare a valorilor în care cred,” a declarat Valeria Van Groningen, adăugând: “Ne vedem în 3 aprilie în Piața  Constituției!”

10kuniqa-medalieMesajul organizatorilor 10k&Family Run este direct: ”Fie ca mergi sau alergi, pe 3 aprilie in Piata Constitutiei ai ocazia de a petrece o zi alaturi de familie. Vino cu copiii, părinții, bunicii, frații, surorile, cumnații,verii și nepoți si fii o sursa de inspiratie pentru ei, onoreaza sportul si stilul de viata sanatos intr-o sarbatoare a orasului Bucuresti in cadrul UNIQA Asigurări10k & Family Run. Aceasta este noua provocare lansata de Bucharest Running Club, cel mai mare organizator de evenimente de alergare stradală din România – Maratonul Bucuresti si Semimaratonul Bucuresti, care aliniaza la start anual peste 20.000 de alergatori din peste 50 e tari. Am pregatit surprize si pentru cei mai putin antrenati, dar care vor sa ia parte la eveniment, ca suporteri – concerte pe traseu și Piața Constituției susținute de artiști de la Eurovision”. Mai multe detalii, pe site-ul oficial.

Și Florentina Opriș este ambasador al cursei

Florentina Opris, realizatoarea emisiunii “Sport, dietă și-o vedetă” difuzată la Kanal D, ia startul din Piața Constituției în 3 aprilie la 10k&Family Run. “Valorile pe care le urmezi în viață se formează de copil iar eu din punctul asta de vedere am avut binecuvântarea și șansa ca familia mea să îmi transmită un principiu ce mi-a ghidat pașii în viață și anume acela de a nu face niciodată compromisuri.  Am ascultat acest principiu în fiecare moment al vieții mele, iar când mă refer la compromis, am în vedere atât adoptarea unui stil de viață sănătos – practicarea sportului și alimentația corectă – cât și raportarea la oamenii și la evenimentele cu care destinul mi s-a intersectat”, a declarat Florentina Opriș. (foto: florentina.ro &  Bucharest Running Club).