Usain Bolt /// foto: arhivă personală

Usain Bolt nu vrea să-i fie șterse recordurile

4shop.ro

De șase ori campion olimpic, sprinterul Usain Bolt, crede că ”resetarea” listei cu recordurile din atletism nu poate aduce nimic bun pentru că performanțele aparțin trecutului și toată lumea trebuie să se concentreze pe viitor.

Deținătorul a trei recorduri mondiale, la 100 de metri – 9:58, la 200 de metri – 19:19, și cu ștafeta de 4X100 de metri – 36:84, Usain Bolt (29 de ani) a declarat că inițiativa federației engleze de atletism, care dorește ca toate recordurile să fie șterse, nu trebuie pusă în practică. ”Ce a fost a fost. Trebuie să ne axăm pe viitor și să încercăm ca la următoarele campionate sau jocuri olimpice să facem alte recorduri”, a spus multiplul campion mondial din Jamaica. ”A fost un șoc pentru mine să văd că cei care credeam că încearcă să curețe sportul de dopaj de fapt ajutau la mușamalizarea cazurilor. M-am simțit trădat, sper să nu se mai întâmple, dar trebuie să așteptăm să vedem ce ne rezervă viitorul”, a adăugat Bolt. Altfel, sprinterul a recunoscut la o televiziune din țara sa că are o relație de doi ani cu o fată din Old Harbour, Jamaica, dar a ținut-o secretă pentru că nu vrea ca fata să fie atacată în presă: ”I-am explicat că în momentul în care se va afla multă lume va încerca să o «lovească». I-am zis să-mi spună tot despre trecut ei pentru că presa va «săpa» și va afla tot”.

Rușii au un nou șef la atletism

Noul șef al federației ruse de atletism a fost ales, fiind singurul candidat, Dmitri Chliakhtine, un fost șef al clubului sportiv CSKA Moscova. El îl înlocuiește astfel pe Valentin Balakhnitchev, care a fost implicat în acte de corupție la IAAF și, ca urmare, a fost suspendat pe viață din sport. ”Treaba mea e să duc atletismul la Rio”, a spus Chliakhtine.