Urlea Eco Trail Run este un concurs de alergare montană de tip circuit și hit the top organizat de Clubul Sportiv Țara Făgărașului, concurs care se desfășoară pe potecile turistice ale Munților Făgăraș, în zona Văii Pojorta, a fostei cabane Urlea și a vârfului Urlea. Cel mai înalt punct de atins pe parcursul cursei, dacă luați parte la cea mai lungă cursă, este Vf. Urlea – 2473 m.

Înscrieri, pe → LINK!

Competiția ajunsă la ediția a II-a va avea loc pe 21 iulie 2018 și prezintă, din acest an, trei trasee:

Traseul ”Vf. Urlea” , cu o lungime de 24,8 km și o elevație de 1780m

  • Traseu recomandat persoanelor familiarizate cu alergarea montană, dar și persoanelor care își doresc o oportunitate de a-și depăși limitele într-o astfel de competiție;

Traseul ”Cabana Urlea” cu o lungime de 13,8 km și o elevație de 810 m

  • Traseu ce se adresează în special alergătorilor la început de drum în zonele alpine, dar și celorlalți care își doresc un alt tip de activitate mai provocatoare în timpul weekend-ului;

Traseul ”Family/Beginner” cu o lungime de 4.2 km și o elevație de 208 m

  • Traseu unde se pot înscrie un grup de minim 3 persoane care își doresc să se bucure împreună cu cei dragi de o nouă aventură în zona montană.

Toate traseele cuprind zone alpine, subalpine și zone de pădure, iar participanții trebuie să aibă experiența necesară pentru a nu exista riscul unor accidentări. Competiția va fi precedată de o acțiune de Ecologizare la fosta Cabană Urlea, acțiune care va avea loc la începutul lunii iulie.

Odată cu această competiție, Clubul Sportiv Țara Făgărașului a decis să-și ofere sprijinul față de Robert Cadar, unul dintre oamenii frumoși care dă dovadă de foarte mult curaj și devotament față de sport. În urma concursului, un procentaj din suma adunată de pe înscrierile la competiție va fi donat către cauza lui Robert, mulțumindu-i astfel pentru susținerea lui și încrederea lui în Urlea Eco Trail Run.

Regulamentul competiției, AICI!