Xue Yinxian
Xue Yinxian

Fost doctor al lotului olimpic chinez, despre dopaj

4shop.ro

Doctorul Xue Yinxian a fost expulzată din lotul chinez olimpic după Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988. A fost apoi persecutată, viața familiei a fost distrusă, iar acum, la 69 de ani, este încă sub arest la domiciliu. Despre doping, în ITV News.

xue-yinxianA văzut cum sistemul de dopaj a fost pus la punct în anii 1970. S-a opus, a refuzat să-și dopeze sportivii, a vorbit împotrivă și plătește pentru asta și acum. ”Nu s-au oprit deloc! Acum controlează mai bine doza pentru a nu fi detectată, e mai sofisticat. E ca și o conspirație între polițist și hoț! Persoana care a introdus dopajul acum se ocupă de agenția anti-doping”, a spus pentru ITV News, fostul doctor al lotului olimpic chinez, Xue Yinxian, medic expulzat din echipă după Jocurile Olimpice din 1988. A fost persecutată, pusă sub arest la domiciliu, cei doi băieți ai ei și-au pierdut slujbele, soțul s-a îmbolnăvit grav încercând să se opună sistemului. (foto: itv.com)

O rudă de-a mea a început să ia niște ”tablete”. Pentru nutriție, i s-a spus. Le-a luat, ca de altfel și colegii ei. Au început să aibă rezultate bune, să câștige campionate. Aproape a ajuns în lotul național. Din cauza acelor tablete lucruri ciudate au început să i se întâmple. Vocea i s-a îngroșat, i s-a dezvoltat mărul lui Adam, antrenorul a văzut-o și a dat-o afară. Cariera i-a fost distrusă! S-a măritat și nu a putut avea copii. A divorțat de soțul ei. Acum are probleme psihice!

Xue Yinxian, pentru ITV News

Pe 22 aprilie, WADA a anunțat că a suspendat laboratorul anti-doping de la Beijing, aceasta putând face apel în 21 de zile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Se poate face cerere pentru o nouă acreditare în patru luni.