Multiplul campion olimpic și mondial, englezul Mo Farah vrea să fie testat anti-doping în fiecare zi și, dacă este necesar, să poarte brățară cu GPS la picioare, sau orice alt sistem de localizare, pentru a fi găsit de ofițerii agențiilor anti-doping.

Mo Farah, în Kenya, alături de Marius Ionescu

Mo Farah, în Kenya, cu Marius Ionescu

Mo Farah a declarat revistei GQ că ar vrea să fie testat în fiecare zi, să fie urmărit mereu pentru a fi localizat la orice oră, să poarte și o brățară cu GPS la picior dacă este nevoie, pentru a arăta tuturor că nu are nimic de ascuns. ”Urmăriți-mă, testați-mă, în fiecare zi! Mi-ar face mare plăcere. Aș fi primul de acord cu asemenea măsuri dacă vor fi luate”, a precizat campionul olimpic al probelor de 5.000 de metri și 10.000 de metri. Ideea de a purta brățări cu GPS la picioare a avut-o și maratonistul japonez Yuki Kawauchi. ”Eu fac testele cu plăcere pentru că astfel arătăm că sportul este curat”, spunea el în noiembrie pentru sponichi.co.jp.

Vezi aici cum comenta Yuki Kawauchi dopajul din Rusia!

ISIS nu reprezintă religia

Campionul englez a vorbit cu GQ Magazine și despre religie și politică. ”Cei de la ISIS nu sunt religioși. Religia înseamnă pace. Eu cred că indiferent de confesiune trebuie să te respecți și să-i respecți și pe alții”, a spus Mo Farah, adăugând: ”Dacă ajungi în țara asta, atunci trebuie să respecți legile ei. Asta este! Trebuie să te conformezi!”.