Ingrid Mutter și Denisa Dragomir
Ingrid Mutter și Denisa Dragomir

Mutter, Dragomir și Szabolcs, pe podium la Giir di Mont

Ingrid Mutter, Denisa Dragomir și Gyorgy Szabolcs au terminat în top 3 cursa de skyrunning Giir di Mont. Ingrid, pe locul întâi, Denisa, pe doi, Gyorgy, pe trei.

$RHNEPY6Cursa feminină de la Giir di Mont a fost dominată de româncele Ingrid Mutter (3.43.20) și Denisa Dragomir (3.44.11), care au terminat pe primele două locuri, la mai puțin de un minut distanță una de cealaltă. ”Cursa a fost foarte frumoasă și interesantă mai ales că nu știam nimic de noul traseu”, ne-a spus Ingrid, sportivă care este sponsorizată de CompresSport. ”Nu am crezut că o să câștig și a fost o surpiză mare să vin în fața Denisei. Eu plecasem cu gândul să vin cât mai sus, speram în primele cinci. În timpul cursei am încercat să găsesc un ritm cât mai bun și văzând că pot ține pasul cu Denisa am stat după ea și pe urcare și pe coborâre. A fost destul de greu, am și căzut. Pe a doua urcare, după kilometrul 13, m-am dus eu prima. Mă tot așteptam să vină din urmă și Denisa dar nu m-a mai prins deși a recuperat mult pe ultima coborâre”, ne-a povestit Ingrid, care, pe 13 august, va lua parte și la Campionatele Naționale de Alergare Montană (Vatra Dornei). ”A fost bine cât de cât. Mi-aș fi dorit altceva, dar asta este”, a adăugat Denisa.

podium-giir-di-mont-ingrid-mutter-denisa-dragomirLa băieți, la start au fost și Gyorgy Szabolcs și Andrei Preda. Fostul orientarist a terminat pe podium, pe locul trei, trecând linia de finiș după 3 ore, 8 minute și 46 de secunde. Andrei, a sosit al 22-lea (3.27.15), la categoria sa de vârstă urcând pe poziția a treia. ”După patru ani am reușit să sparg gheața și să vin pe podium, să mă bat cu băieții mari. Gata cu joaca cu cei mici!”, ne-a spus râzând Gyorgy Szabolcs.

gyorgy-szablocs-podiumGiir di Mont este o cursă de skyrunning cu startul și finișul în Premana, Italia, o localitate aflată la 1.000 de metri altitudine, cu o lungime de 32 de kilometri și o diferență de nivel pozitivă de 2.400 de metri, atingând cel mai înalt punct la Bocchetta Larec, 2063m. În acest an, din cauza condițiilor meteo traseul a fost modificat, a rămas aproape aceeași lungime, dar a fost mai puțină diferență de nivel de parcurs. Giir di Mont face parte din La Sportiva Mountain Running Cup, alături de Trentapassi Skyrace, ResegUp, Stava Mountain Race și Rosetta SkyRace. (foto: Giorgio Pesenti, Antonio Rossi & Giir di Mont, Facebook)