Tom Owens este al doilea favorit al Campionatului Mondial de Ultra Trail, dacă este să ne luăm după coeficientul ITRA, are 912 puncte (primul este Luis Alberto, câștigătorul ultimelor două ediții, cu 921 puncte).

4 English interview click on UK flag!

În 2017, atletul celor de la Salomon a terminat pe locul 5 CCC din cadrul UTMB, pe 17 Transvulcania, pe 8 Marathon Pirineu și a participat și la Campionatul Mondial de Alergare Montană Lungă Distanță, unde a sosit al 15-lea.

4run.ro: Am văzut că ai fost în recunoaștere pe traseul de la Penyagolosa. Cum ți se pare?
Tom Owens: Da, am fost acolo pentru 2 zile acum câteva săptămâni special pentru asta. Este destul de uscat și stâncos dar cu multe zone unde se va alerga foarte rapid. Este destul de diferit față de ce avem în Marea Britanie, unde de obicei pantele sunt destul de accentuate, este umed și plin de noroi.

Cum te simți pe distanța aleasă de organizatori pentru acest an, 85k w/+5.000m?
E mai lungă decât cea pe care mă simt confortabil, dar accept și îmi place această provocare.

Echipa Marii Britanii pare favorită, tu ești al doilea favorit dacă ne uităm la coeficientul ITRA, iar colegul tău Albon, al treilea. Cine crezi că sunt principalii voștrii adversari?
Da, avem o echipă puternică atât la masculin cât și la feminin. Sperăm să putem forma o adevărată echipă, să lucrăm împreună și să ajungem toți cât mai bine, să ne tragem unul pe altul! Și mai sper că unii dintre noi vor prinde o zi foarte bună pe 12 mai! Nu m-am uitat foarte atent pe lista cu atleți, dar știu că Spania, Franța și SUA vor fi toate foarte puternice.

În echipă cu Tom Owens este și Tom Evans, locul 3 la Marathon des Sable și locul 4 la CCC în 2017.
Un interviu cu Evans. AICI!

Cum a decurs pregătirea pentru această cursă?
A fost foarte bine, mulțumesc! Este dificil în Marea Britanie pentru că avem o iarnă lungă și vreme urâtă dar am reușit să mergem de câteva ori în zone cu un climat mai călduros unde am făcut și câteva alergări mai lungi.

Crezi că se va începe rapid sau se va forma un grup al favoriților din care se vor desprinde cei mai buni în ultimii 10-20 kilometri?
Se va pleca foarte tare, foarte repede. Aceste curse mari întotdeauna pornesc așa! Poate unii vor reuși să reziste acestui ritm dar cred că vom vedea și multe ”explozii”.

Cât de diferit este un Campionat Mondial de curse ca Zegama sau UTMB?
Toate aceste competiții au la start numeroși alergători foarte buni. Oricum, ”mondialele” sunt mult mai importante, să alergi pentru țara ta este foarte special.

(Foto: Tom Owens Facebook & DROZ PHOTO)