Paula Todoran

Todoran: ”O să mă întrec cu mine însămi”

Paula Todoran și-a confirmat baremul pentru CM după o cursă de coșmar la Hamburg. A alergat 2.43.56 și apoi a intrat în șoc hipotermic. Pregătirea pentru Londra a decurs însă bine, sportiva speră să fugă 2h.38′ (6 august, ora 16.00). 4run.ro vă ține la curent cu evoluția românilor la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra cu ajutorul GoldNutrition România.

Paula Todoran (P.B – 2.36.44) nu a uitat încă cursa de la Hamburg, acolo unde la final a avut nevoie de minute bune pentru a-și reveni din șoc hipotermic. ”A fost foarte greu din cauza vremii, a fost ploaie, chiciură, temperatură mică, condiții oribile”, a spus pentru 4run.ro, sportiva care termina maratonul din Germania în 2.43.56. Pregătirea pentru cursa de la Londra, unde atleta va participa la a doua ei ediție de Campionat Mondial (la Beijing 2015 nu a terminat), a decurs bine, pe final făcând-o la Băile Felix.

”Totul a mers cum trebuie, sunt sănătoasă, eu zic că sunt pregătită pentru acest maraton. Cea mai lungă alergare în perioada asta a fost de 30 de kilometri. Cred că am avut cam tot ce trebuia în timpul pregătirii, nu mă plâng de nimic. Mă refer aici la masaj, la refacere, la medicamentație… Nu am avut pe cineva cu care să alerg, un sparring-partner, de fapt de 20 de ani de când fac atletism nu am avut așa ceva și nici nu am simțit nevoia pentru că stau bine cu psihicul și pot duce singură chiar și alergările lungi”, a declarat Paula.Paula Todoran / foto: KAdir EkinciChiar dacă nu are un obiectiv clar în ce privește poziția pentru care să tragă la Londra, ardeleanca și-a setat un timp pe care vrea să-l alerge. ”Antrenamentele au fost bune, și volum și timpi, mai trebuie o zi bună, o stare bună în timpul cursei. Ar trebui să merg pe un 2.38.00”, a precizat sportiva din Zalău care după Mondiale va participa la Campionatul Național de Semimaraton. ”O să fiu încrezătoare și curajoasă. Trac de adversar nu am pentru că eu mă întrec cu mine însămi!”, a conchis Todoran.

4run.ro vă ține la curent cu evoluția românilor la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra cu ajutorul GoldNutrition, un brand portughez care produce suplimente pentru sportivi, produse de nutriție certificate de analiza microbiologică și de laboratore anti-doping recunoscute. Împreună cu GoldNutrition România vom efectua două trageri la sorți în care vom acorda cititorilor 4run.ro ”kit-uri de cursă” de la GoldNutrition.