Horia Tecău și Florin Mergea / foto: ITF Olympic Tennis, Facebook
Horia Tecău și Florin Mergea / foto: ITF Olympic Tennis, Facebook

Aur la spadă, argint la tenis, bronz la haltere

4shop.ro

După o săptămână de la startul Jocurilor Olimpice de la Rio, România are trei medalii, una de aur, câștigată de echipa feminină de spadă, una de argint, luată de Horia Tecău și Florin Mergea (tenis), și una de bronz, prin Gabriel Sîncrăian, la haltere (85 kg).

romania-dublu-tenisHoria Tecău s-au calificat în finala de dublu după ce au trecut de echipa americană formată din Steve Johnson și Jack Sock, după 74 de minute de joc, cu 6-3, 7-5. În ultimul act, ”tricolorii” s-au confruntat cu perechea spaniolă formată și Rafael Nadal și Marc Lopez (i-au eliminat în semifinală pe canadienii Daniel Nestor și Vasek Pospisil cu 7-6 (1), 7-6 (4)). Tenismanii români au pierdut cu 6-2, 3-6, 6-4. (foto: ITF Olympic Tennis, Facebook)

Echipa feminină de spadă, campioană olimpică

podium-spada-riolovitura-maestru-anamaria-branzaEchipa feminină de spadă a României a cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a învins China, deținătoarea titlului, cu scorul de 44-38. Ana-Maria Popescu (ex-Brânză), Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu au adus a patra medalie olimpică de aur a scrimei românești, după cele obținute de Mihai Covaliu la sabie individual, în 2000, la Sydney, de Laura Badea, la floretă individual, în 1996, la Atlanta, și de Ionel Drâmbă, la floretă individual, la Ciudad de Mexico, în 1968. Totodată, e prima medalie olimpică de aur câștigată de scrima românească la echipe. La Rio, România a dispus de SUA în sferturi, cu 24-23, prin ”tușa de aur”, iar în semifinale a trecut de Rusia cu 45-31. ” Momentan nu zic nimic de Tokyo 2020, dar la anul, la Mondiale, chiar vreau să fiu prezentă. Acolo încă nu mi-am încheiat socotelile. Vom vedea, nu sunt totuși neam cu Highlander”, a spus Ana-Maria Popescu. (foto: FIE – International Fencing Federation, Facebook)

Gabriel Sîncrăian, ”bronz”

gabriel-sancraianHalterofilul român Gabriel Sîncrăian a cucerit medalia de bronz la categoria 85 kg, totalizând 390 kg, după 173 kg la stilul smuls și 217 kg la aruncat. Sportivul român a reușit toate cele șase încercări, 167, 171 și 173 kg la smuls, 214, 212 și 217 kg la aruncat.

Poliția adună probe de la sediul COSR

Poliția a ridicat de la sediul COSR dar și de la depozitul firmei Pax Creative documente referitoare la contractul cu livrarea echipamentului oficial pentru Rio 2016 și monstre din echipamentul livrat pentru a cerceta dacă este contrafăcut. “Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat şi derulat relaţii contractuale cu autorităţi contractante din domeniul activităţilor sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute. Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracţiunilor de contrafacere a unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti”, a fost comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Conform gsp.ro, firma în cauză a fost înființată de fostul președinte COSR, Octavian Morariu, și de actualul secretar general, Ioan Dobrescu.

Michael Phelps a strâns 22 de medalii de aur

Michael Phelps și-a trecut în palmares a 22-a medalie olimpică de aur, după ce a reușit să câștige finala la 200 m mixt, devenind cu această ocazie primul înotător care cucerește titlul olimpic în aceeași probă, la patru ediții ale Jocurilor. Phelps, în vârstă de 31 ani, a ajuns astfel la un total de 26 de medalii olimpice (22 de aur, 2 de argint și 2 de bronz). Își poate îmbunătăți acest palmares vineri, când va concura în finala probei de 100 m fluture.

Florina Pierdevară nu s-a calificat în semifinale

Chiar dacă a alergat cel mai bun timp al ei în acest sezon pe 1.500 de metri, 4.11:55, Florina Pierdevară nu a mers mai departe, doar primele șase atlete din fiecare serie calificându-se în semifinale. Azi, întră în concurs Ancuța Bobocel (3.000 obst, 16.05) și Bianca Răzor (400m, 17.00).