Marius Ionescu, pante, Siliștea Snagovului // 4run.ro
Marius Ionescu, pante, Siliștea Snagovului // 4run.ro

”Spionaj” la antrenamentul lui Marius Ionescu

4shop.ro

L-am urmărit pe Marius Ionescu la antrenamentul pe care l-a efectuat cu trei zile înainte de cursa de 15 kilometri de la Nijmegen, Olanda. În noiembrie, lună în care va strânge aproape 700 de kilometri fugiți, Piciu are programat și Campionatul Balcanic de Cros, unde va face echipă cu Ionuț Betej, Andrei Ștefana și Marius Bușcă.

Marius Ionescu a început cu o alergare de 7 kilometri, însoțit de Ionuț Betej (vezi video, mai jos), vice-campionul național la 3.000 m obstacole, Ionuț continuând până la 10 kilometri. Un pace de 4.08 pe mie pe un teren vălurit (+120m), în mare parte prin pădure. A continuat cu 10x100m pante. A măsurat distanța cu piciorul, apoi cu ceasul și s-a pus pe treabă – sprint la deal, cu o medie de 2.40 pe mie, jogging la vale. A urmat un kilometru încet, 5 pe mie, un kilometru tare, 2.50 pe mie, și doi kilometri jogging. Tot antrenamentul de dimineață a venit după ce cu o zi înainte alergase 23 de kilometri, cu un ritm de 3.55 pe mie. ”Sunt cam răcit, transpir foarte mult. Eu nu transpir de obicei. Dar scap eu de ea”, ne-a spus Piciu la finalul bucăților în pantă. Se oprește puțin, o vede pe Claudia Ștef, atletă calificată la Jocurile Olimpice de la Rio, la marș, alergând pe strada care șerpuiește prin pădurea de la Snagov și o strigă. O încurajează: ”Hai, hai, mai tare, mai tare!”. Ritmul de întoarcere până la baza sportivă de la Siliștea Snagovului este ușor. ”Plec vineri în Olanda, mă întorc luni! O să fie de fugă”, adaugă Ionescu. La startul cursei de 15 kilometri sunt nume mari, printre ele: Stephen Kiprotich, campion mondial și olimpic la maraton, și Vivian Cheruiyot, multiplă medaliată mondială și olimpică, la 5.000 și 10.000 metri, și la cross-country.

În Olanda, Marius Ionescu va fi cobai pentru secția medicală a Universității Nijmegen vezi AICI

Betej fuge la Brașov

Tot la finalul acestui weekend, pe 14 noiembrie, la Brașov, are loc crosul ”15 noiembrie”, ediția a 26-a. Este o cursă cu participare internațională de aproximativ 4.8 kilometri, traseul urmărind drumul muncitorilor de la revolta anticomunistă din 1987. Foarte mulți atleți, printre ei și Betej, și atlete din România vor participa la acest cros de șosea, atrași și de premiile importante.

ionescu-betej-spre-padureLa Balcaniada de Cros, efectiv complet

România va deplasa în Croația, la Vrbovec, la Campionatul Balcanic de Cros (22 noiembrie), un lot numeros, la toate categoriile de vârste (conform FRA). Echipele de seniori: Ancuța Bobocel, Cristina Negru, Cristiana Ghiță și Adela Bălțoi, la feminin; Marius Ionescu, Andrei Ștefana, Marius Bușcă și Ionuț Betej, la masculin.