Nicolae Soare, la antrenament alături de Ionuț Betej și Cristina Negru

Soare, ultimele reglaje pentru maraton, la Siliștea

4shop.ro

Nicolae Soare a intrat în perioada de final a antrenamentului pentru maratonul de la Frankfurt, din 25 octombrie, buzoianul urmând să ia startul la a doua sa cursă pe această distanță, după ce la Hamburg a fost nevoit să renunțe după kilometrul 30. Ultimele antrenamente le face la Siliștea Snagovului.

Vremea la Siliștea Snagovului a fost câinească în această perioadă! Răcoare, înnorat, picura, uneori ploua. Nicolae Soare, campion național la 10.000 m și la semimaraton, a intrat deja în perioada de final a antrenamentelor pentru maratonul de la Frankfurt. Nu se mai poate face nimic acum. ”E greu să te abții să faci tare. Am avut niște bucăți și au mers lejer, pentru că pace-ul nu era așa rapid. Dar trebuie, nu mai poți îngrășa porcul în ajun!”, ne-a spus sportivul buzoian, înainte de a ne împrumuta bicicleta cu care l-am urmărit la o alergare ușoară, 10 kilometri în aproape 46 de minute. La fugă, i s-a alăturat și Cristina Negru (vice-campioană națională în sală, la 3.000 m, în 9.33.87), Ionuț Betej (vice-campion în sală, la 3.000 m, în 8.22.11, și vice-campion la 3.000 m obstacole, în 8.58.02) și Ciprian Suhanea, sportiv de la Botoșani care s-a antrenat cu el și la Piatra Arsă, în Bucegi. Toți trei vor fi prezenți pe 24 octombrie la Craiova, unde vor avea loc Campionatele Naționale de Cros.

Nicolae Soare, Cristina Negru, Ciprian Suhanea și Ionuș Betej
Nicolae Soare, Cristina Negru, Ciprian Suhanea și Ionuț Betej

Obiectivul: calificarea la Rio

Obiectivul lui Soare e clar: calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Pentru asta trebuie să termine cu un timp sub 2 ore și 17 minute. ”Sper să nu mi se mai întâmple ce a fost la Hamburg și să iasă bine”, ne-a zis sportivul. La ultima cursă la care a participat atletul buzoian, proba de semimaraton din cadrul Maratonului București, competiție prevăzută în programul de pregătire așa cum declara și antrenoarea Cristina Alexe, Soare a terminat pe locul 3, în 65.15.

Nicolae Soare, Cristina Negru, Ciprian Suhanea și Ionuș Betej
Nicolae Soare, Cristina Negru, Ciprian Suhanea și Ionuț Betej
en_USEnglish