Nicolae Soare și Alexandru Corneschi, în Japonia, la MAtsudo

Băieții, primii în Japonia, fetele, primele la cros

Nicolae Soare și Alexandru Corneschi au ocupat primele locuri la o cursă de 10 kilometri din cadrul maratonului Matsudo (Japonia), iar Roxana Bârcă, Cristina Simion și Ancuța Bobocel, primul loc alături de echipa Europei, la o cursă de cros disputată la Edinburgh.

Alături de peste 2.000 de alergători, Nicolae Soare și Alexandru Corneschi au luat startul la cursa de 10 kilometri din cadrul Maratonulu Matsudo, în Japonia, românii venind pe primele locuri. Buzoianul a terminat pe prima poziție, după 30.12, iar atletul legitimat la Craiova, al doilea, după 30.34.

Altfel, la Edinburgh, în cadrul concursului de cros ”Great Xcountry”, Roxana Bîrcă, Ancuța Bobocel și Cristina Simion au alergat pentru echipa Europei, care s-a întrecut cu echipele din Marea Britanie și din SUA. Europa s-a clasat pe prima poziție, Roxana Bîrcă sosind pe locul 7 (21.31), Simion, pe 14 (21.53) și Bobocel, pe 15 (21.56). De menționat că atleta antrenată de Marin Istrate a alergat accidentată, în ultima perioadă făcând antrenamentele cu o durere în talpă. La U20, pentru Europa a alergat și Adrian Garcea, olteanul terminând pe locul 10 (19.53), prima poziție cu echipa.