Nicolae Soare

Nicolae Soare, campion național la ”semi”, aleargă competiția la el acasă

După două ediții la Craiova, Campionatul Național de Semimaraton va fi organizat de FRA la Buzău, acasă la Nicolae Soare, campionul în exercițiu.

În 2017, cu 66.02, și în 2018, cu 65.11, Nicolae Soare devenea campion național de semimaraton. În 2019, atletul antrenat de Cristina Alexe pornește cu prima șansă la aceste campionate, care de data asta sunt organizate la Buzău, în parcul Crâng (30 martie), acasă la sportivul de 27 de ani.

”Nu mă interesează traseul, oricum e bine că va fi prin pădure. E campionat național, deci contează locul”, spune pentru 4run.ro, Soare. ”Îmi place să alerg în orașul în care am crescut, mă bucur că pot veni colegi de-ai mei să mă vadă, pot veni prietenii, familia. Va fi un moment frumos! Cel mai important este că voi avea familia alături de mine”, a adăugat atletul care are PB pe semi de 64.07.

Sportivul s-a antrenat foarte mult la Băile Felix înainte de această competiție. ”Nu m-am pregătit specific pentru acest campionat, am făcut volum mare deoarece va fi un an lung și trebuie să am o pregătire foarte bună să pot ține tot anul. Am stat două luni și jumătate în Băile Felix, este unul dintre locurile preferate de pregătire pentru mine. Îmi place să alerg prin pădure, să aud doar frunzele cum zboară în urma mea”, a conchis Soare.

Traseul, întortocheat, sinuos!

După ce doi ani la rând organizatorii Campionatului Național de Semimaraton (Federația Română de Atletism) nu au fost în stare să măsoare exact distanța de 21 de kilometri și 97 de metri (traseul a ieșit mereu mai scurt), în 2019 au ”desenat” un traseu foarte sinuos, cu multe întoarceri, și cu cinci ture, una de 2897 de metri și patru de 4.550 de metri! Pe hârtie, distanța e ”stas”.