Este cunoscut drept cel mai rapid rugbyst din lume și vrea să participe la două sporturi, la aceleași Jocuri Olimpice, la Rio. Americanul Carlin Isles are un PB de 10:12 secunde pe 100 de metri și crede că poate scade mult sub 10 secunde și astfel poate ajunge în echipa de sprinteri a SUA.

isles-atletCarlin Isles este deja în lotul de rugby al SUA care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Dar, sportivul, mai are un vis! Să participe și în competiția de atletism, în probele de sprint! O să aibă mult de lucru, pentru că americanii au o trupă foarte valoroasă, dar Isles este convins că poate fugi mult sub 10 secunde pe 100 de metri și că poate astfel prinde lotul. Rugbystul de 26 de ani are un PB de 10:12 secunde pe 100 de metri, performanță însă ajutată de vânt, dar clubul său a anunțat că pe distanță de 40 de yarzi (36.6 metri), pe care sunt testați fotbaliștii americani, este mai rapid decât toți, deci a fugit mai repede de 4:21 secunde. Pe 60 de metri are un PB de 6:68 secunde, iar înainte să se ia de rugby cea mai bună performanță pe 100 de metri, fără ajutorul vântului, era de 10:24, ceea ce îl poziționa pe locul 36 între cei mai rapizi sprinteri americani. ”Voi participa la Naționalele SUA de sală, la 60 de metri. Antrenorul meu de rugby mă lasă. Sunt încă rapid!”, a anunțat media americană. ”Pot alerga sub 10 secunde. Sunt mult mai mare ca în momentul când m-am lăsat de atletism iar rugbyul mi-a dat explozia care mă poate ajuta la atingerea obiectivului meu”, a adăugat pentru AFP, Isles. (fotografii: anorak.co.uk, blogs.indiewire.com, erbzine.com)

Carlin Isles versus Usain Bolt


”Tarzan” a luat medalii și la polo, și la înot

Cunoscut mai mult ca Tarzan decât prin faptul că a câștigat 6 medalii olimpice, Johnny Weissmuller, român de etnie germană născut în Banat, a participat atât în proba de înot, unde a luat cinci medalii de aur cât și la polo, unde a câștigat ”bronz”.

tarzan