Nell McAndrew

Semimaratonul Buftea, prima ediție, pe 1 octombrie 2017

Prima ediție Semimaratonul Buftea, concurs ce va avea loc în data de 1 octombrie 2017, va include trei probe – 7, 14 și 21 kilometri – iar participanții înscriși la secțiunile 14 și 21 kilometri punctează și pentru podiumul probelor inferioare de distanță.

Asociația Pegas Triatlon Club anunță că organizează, în premieră, Semimaratonul Buftea, competiție ce va avea loc în data de 1 octombrie 2017. “Avem o dublă premieră. Ne face placere să anunțăm nu doar că Buftea găzduiește pentru prima oară un semimaraton, dar și că, în acest an, sportivii participanți la probele de 21 și, respectiv, de 14 kilometri vor puncta în clasamentele probelor inferioare. Astfel, un sportiv bine pregătit, înscris la cursa de 21 de kilometri, are șansa să își demonstreze nu doar rezistența, ci și viteza, regulamentul nostru permițându-i să puncteze și la probele de 7 și 14 kilometri, de fiecare dată când parcurge bucla de 7 kilometri”, a declarat Cosmin Rogoveanu, reprezentantul Asociației Pegas Triatlon Club.

Persoanele care doresc să se înscrie la prima ediție a Semimaratonului Buftea o pot face, completând formularul disponibil la pagina buftea21km.ro. Traseul este, de asemenea, disponibil la același link.

Traifele de participare la ediția inaugurală a Semimaratonului Buftea sunt disponibile în tabelul de mai jos, listate în funcție de probă și de perioada de înscriere.

Proba Vârsta minimă 1-15 septembrie 16-28 septembrie 30 septembrie – 1 octombrie
7 km 14 ani 60 lei 80 lei 100 lei
14 km 16 ani 80 lei 100 lei 120 lei
21 km 18 ani 100 lei 120 lei 140 lei

Organizatorii au pregătit pentru concurenți, special pentru prima ediție a Semimaratonului Buftea, un kit de concurs generos, o medalie de finisher inedită și premii variate. Asociația Pegas Triatlon Club organizează, anual, și competițiile Pegas Triatlon Buftea, Pegas Duatlon Buftea și Cozia Mountain Run. Până în prezent, asociația a organizat, în orașul Buftea, patru concursuri de duatlon și patru competiții de triatlon.