Recipiente probe doping

Se știu 15 dopați de la Beijing! Mai sunt 16 de aflat!

4shop.ro

Din cei 31 de sportivi dopați la Jocurile Olimpice din 2008 și descoperiți acum, probele lor fiind reanalizate, 14 sunt ruși și o atletă, între timp suspendată pe viață, din Spania. Numele celorlalți nu au fost date încă publicității.

Agenția Mondială Anti-Doping a reanalizat 454 de probe de la Jocurile Olimpice de la Beijing, fiind testați pozitiv 31 de atleți din 12 țări. Din aceștia, 14 sunt din Rusia, cel mai cunoscut nume fiind cel al campioanei olimpice de la Londra, Anna Chicherova. ”Este un șoc pentru mine. Am fost mereu atentă la ce suplimente și ce medicamente iau”, a spus săritoarea în înălțime care la Beijing a luat medalia de bronz. Ceilalți sportivi testați pozitiv, conform presei din Rusia, sunt: Iulia Chermoshanskaya (aur cu ștafeta de 4x100m), Anastasia Kapachiskaya și Tatiana Firova (argint cu ștafeta de 4x400m), Maria Abakumova (argint la suliță), Denis Nizhegorodov (bronz la marș 50km), Yekaterina Volkova (bronz la 3.000m obstacole), Denis Alexeev (bronz cu ștafeta de 4x400m), Alexander Pogorelov (decatlon), Inga Abitova (10.000m), Ivan Yushkov (greutate) și încă trei nume din atle sporturi: Marina Shainova, Nadezhda Evstyukhina și Alexander Kornilov. ”Mi-am dorit toată viața să fiu pe podium la Jocurile Olimpice. Nu s-a putut! Acum am aflat și de ce!”, a comentat aruncătoarea de suliță Goldie Sayers, atelta terminând pe locul patru, în spatele rusoaicei Maria Abakumova. (foto: 4run.ro & Facebook – Maria Șarapova)

O atletă din Spania, între timp suspendată pe viață, se dopase și la Beijing

Josephine Onyia, alergătoare spaniolă de 100 m garduri de naționalitate nigeriană, a fost găsită și ea dopată la reanalizarea probelor de la Beijing. Onyia a și uitat de câte ori a fost testată pozitiv. Odată cu methilhexaneamină, apoi cu clenbuterol, apoi cu fordimethilpentilamină, apoi cu steroizi anabolizanți. În 2015, la ultima abatere, a primit suspendare pe viață.

maria-sharapovaȘarapova, inclusă în lotul pentru Rio

Chiar dacă este suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv pentru Meldonium la începutul lunii martie, Maria Șarapova a fost inclusă de Federația Rusă de Tenis în lotul care se va deplasa la Rio, în condițiile în care o decizie la apelul ei nu a fost dată încă. Oficialii din fostul stat sovietic au declarat că un verdict în ce o privește pe fostul număr 1 mondial ar putea fi aflat la finalul turneului de la Roland Garros.

sistem_prindere_sticulte_dopaj_anadÎn Maroc, o rețea de trafic de substanțe dopante cu ramificații în Europa

În Maroc a început ”vânătoarea”! 20 de atleți riscă să fie condamnați pentru dopaj, s-au ascultat telefoane, s-au făcut investigații la bănci pentru a indentifica furnizorii, s-au luat la puricat farmacii de unde se făcea alimentarea cu medicamente ca Deca, Recormon, Ferlixit, Testo Rapid, Expred, Susta Med, anunță Media24, un site din Maroc. Se pare că principalele tranzacții se fac în Ifrane, o stațiune la altitudine unde atleții marocani și europeni se antrenează. Una din farmaciile locale este, conform Media24, furnizatorul ”agreat” de EPREX, EPO folosit în microdozaje de foarte mulți fondiști și semifondiști care se dopează.