Și foștii fotbaliști aleargă. Au fost super-staruri pe terenurile de joc, fugind uneori mai rapid alteori mai încet de la o poartă la alta, născând pasiuni în rândul spectatorilor din tribune. S-au lăsat de fotbal, dar au continuat să alerge. Este cazul lui Ioan Ovidiu Sabău, Pavel Nedved sau Raul Gonzales.

Ioan Ovidiu Sabău, unul dintre cei mai buni jucători pe care i-a avut România, a evoluat pentru selecționata ”tricoloră” în 55 de meciuri, acum managerul general de la ”U” Cluj, era printre cei mai muncitori oameni de pe teren. ”Alergam probabil cel mai mult din echipă! Eu când ieșeam de la vestiare mă implicam total, și fizic și psihic”, își aduce aminte ”Moțul”. Acum, la 50 de ani, ardeleanul participă la curse de semimaraton, ultima, cea din cadrul Maratonului Cluj-Napoca, terminând-o în 1.42.08: ”Anul trecut am alergat mai repede (n.r. – 1.41.10), am făcut o pregătire mai bună. Acum a ieșit cu un minut mai slab, am suferit puțin în cursă, dar are și suferința asta farmecul ei”, a spus, pentru 4run.ro, fostul fotbalist care a evoluat în 78 de partide pentru Rapid București și în 49 pentru Dinamo.  Sabău se antrenează de cel puțin 3 ori pe săptămână, chiar și de patru ori, alături de un grup de prieteni, 6-7 persoane, cu care aleargă marți, joi și în weekend, în parc: ”Trebuie să promovăm sportul, trebuie să promovăm mișcarea, pentru că asta înseamnă sănătate. Mă bucur că pot face asta, mă bucur că pot să-l ajut și pe Horațiu (n.r. – Horațiu Morar, organizatorul Maratonului Cluj-Napoca), fost fotbalist și el, și sper ca participarea mea la cursele de alergare să devină o obișnuință”.

Citește și ”Nedved și Edwin van der Sar au dat fotbalul pe maraton

Raul și Nedved, și ei alergători

Printre foste vedete ale fotbalului mondial care se prezintă la startul curselor de alergare se află și Raul, atacantul spectaculos care a evoluat 16 sezoane la Real Madrid, Pavel Nedved, care participă de obicei la competiții în Praga, alături de doi foști colegi de la națională, Vratislav Lokvenc şi Tomas Votava, Edwin van der Sar, portarul care a câştigat de două ori Liga Campionilor, sau fostul fotbalist de la Aston Villa şi Manchester United, Dwight Yorke. (foto: Arhivă Personală)

Articol apărut inițial în ziarul ”4run.ro OFFLINE”