Romanii la UTMB

Românii la UTMB: un 66 la general, un 4 la categorie

Un număr record de români au participat în 2017 la Ultra Trail du Mont Blanc, cei peste 35 de ”tricolori” alergând la patru din cele 5 probe din cadrul evenimentului. Cel mai bun loc la general a fost ocupat de Ștefan Dan, poziția 66, la TDS, cel mai bun loc la categorie, de Costică Anghel, poziția a 4-a, la UTMB.

Știri UTMB → PREZENTATE de Columbia

Majoritatea românilor care au luat startul la una din cele 4 curse de la Ultra Trail du Mont Blanc au dus ”corvoada” până la capăt, până la final. Doar doi alergători Elite au fost prezenți la Chamonix, ambii, Robert Hajnal, la UTMB, și Radu Milea, la CCC, abandonând, Robert după 136 de kilometri, Radu după 50 de kilometri. Cel mai bun loc la general a fost ocupat de Ștefan Dan la TDS, o cursă cu un traseu foarte tehnic de 119 kilometri și + 7.200 m. Alergătorul originar din Zărnești a avut o clasare foarte bună chiar dacă a întâmpinat niște probleme la start, plecând ultimul. ”Prima parte, în jurul a 10 kilometri, e urcare, a trebuit să trag foarte tare pentru că apoi se intra pe potecă îngustă și nu mai puteam depăși. Am trecut pe lângă mai mult de o mie de oameni acolo. Oricum, sunt mulțimit cu ce a ieșit, date fiind condițiile mai speciale. Vin și la anul pentru că vreau să termin cu cel puțin o oră mai repede”, ne-a spus Ștefan Dan, care a ajuns la finiș în 19 ore, 25 de minute și 14 secunde.Cea mai bună clasare la categoria de vârstă a venit de la UTMB, cursa de aproape 170 de kilometri și +10.000 m, acolo unde Costică Anghel a terminat pe poziția a 4-a (locul 136 la general, primul român din concurs), după ce a trecut linia de finiș în 30 de ore, 13 minute și 1 secundă, la o oră jumătate după ocupantul locului trei, un columbian. La UTMB, în sub 35 de ore au mai venit și Claudiu Rețea și Iulian Grigore. La CCC, primul român a fost Andrei Staicu (18.13.25), iar la OCC, Adrian Petruț (7.45.12). (foto: Viorica Demeter, Iulian Grigore, video: utmbmontblanc.com)

Rezultate complete, aici!

Știrile de la Ultra Trail du Mont Blanc, transmise direct de la fața locului, de la Chamonix, vă sunt prezentate cu ajutorul Columbia Sportswear, una dintre cele mai mari mărci de îmbrăcăminte outdoor din lume. Colecția Columbia conține o gamă largă de îmbrăcăminte de stradă, outdoor, de schi și de sport. Împreună cu Columbia România vom efectua o tragere la sorți în care vom acorda cititorilor 4run.ro un voucher Columbia în valoare de 500 de lei.