Denisa Dragomir, skyrace, alergare montană

Românii domină alergarea montană din Europa!

Denisa Dragomir – locul I, Ingrid Mutter – locul II și Gyorgy Szabolcs – locul III, sunt cei trei români care au urcat pe podiumul general al La Sportiva Mountain Running Cup 2016, un circuit ce conține cinci super-curse de alergare montană: Trentapassi SkyRace, ResegUp, Stava Mountain Race, Giir di Mont și Rosetta Skyrace.

podum-sampanie-denisa-dragomir-ingrid-mutterCircuitul La Sportiva Mountain Running Cup cuprinde cinci curse de alergare montană, skyrunning, printre cele mai cunoscute din Europa: Trentapassi SkyRace, ResegUp, Stava Mountain Race, Giir di Mont și Rosetta Skyrace. Denisa Dragomir, Ingrid Mutter și Gyorgy Szabolcs au fost printre protagoniștii din acest an, terminând pe podium în clasamentul general: Denisa Dragomir – locul I, Ingrid Mutter – locul II și Gyorgy Szabolcs – locul III. La ultima cursă a campionatului sponsorizat de producătorul de pantofi de alergare, Rosetta Skyrace, Denisa Dragomir a fost de neoprit. A terminat cei 22,4 kilometri cu 1.740 de metri diferență pozitivă de nivel în 2.34.15, nou record al cursei, fiind urmată în clasament de Ingrid Mutter, în 2.40.52. A fost parcă o copie la indigo a Campionatelor Naționale de Alergare Montane unde cele două sportive au terminat exact pe aceleași poziții. Detalii despre, CN de Alergare Montană, aici! La cursă a luat parte și Gyorgy Szabolcs, sportivul din Cluj terminând pe locul cinci, poziția a treia la general după adunarea punctelor obținute în toate cele cinci competiții.ingrid-mutter-munte-rosetta

Fără băieți la Mondialele de Alergare Montană

Așa cum ne-a obișnuit, Federația Română de Atletism își bate joc de alergarea montană din România, mai ales în ce privește seniorii. După ce în ultimii ani, antrenorul Ion Bură a refuzat să convoace atleți de la Pandurii Târgu Jiu, chiar dacă aceștia aveau dreptul să participe la competiții, motivul fiind ”merge cine vreau eu”, de data asta niciun senior nu a fost convocat, pe aceleași considerente. Chiar dacă pe primele două locuri la Campionatele Naționale veniseră Gyorgy Szabolcs și Viorel Pălici, ultimul, locul 13 în lume la alergare montană pe lungă distanță (detalii, aici).

szabolcs-reseg-upCampionatul Mondial de Alergare Montană se va desfășura în Bulgaria, la Sapareva Banya, pe 11 septembrie. FRA a convocat 10 sportivi și 5 oficiali, 3 junioare (Andreea Doroftei, Iulia Zudor și Alexia Hecico), 4 juniori (Gabriel Bularda, Peter Herman, Adrian Garcea și Cristian Stoean) și 3 senioare (Denisa Dragomir, Ingrid Mutter și Cristiana Ghiță). (foto: International Rosetta SkyRace, Valetudo Skyrunning Italia, Katrine Villumsen, Codazzi Daniela, sportdimontagna.com)