La sfârșitul anului, la Romanian Running Awards, acum la ediția a III-a, ne așteaptă o ”cursă” intensă între finaliștii premiilor 4run.ro, la fete, lupta anunțându-se mai strânsă ca niciodată. Cine să fie cea mai bună alergătoare din 2017, Denisa Dragomir, Ancuța Bobocel sau Claudia Bobocea?

Articol apărut și în prima ediție a ziarului 4run.ro Offline

Denisa Dragomir a avut un an fabulos. Pe lângă cursele de skyrunning unde se clasează de obicei pe primul loc, piteșteanca a excelat și în cursele de Alergare Montană, la toate nivelurile. În 2017, a ieșit campioană națională și balcanică, iar pe distanță lungă, la Campionatul Mondial, a terminat pe locul trei, medalia de bronz dublându-se după ce echipa României a ajuns și ea pe treapta a treia a podiumului.Ancuța Bobocel la Semimaratonul București /// foto: Andra PanduruAncuța Bobocel a decis anul trecut să lase în urmă proba de 3.000 m obstacole și să ”urce” în distanță, în perioada de iarnă alergând foarte bine mai multe curse de cros. A fugit Semimaratonul București unde a terminat prima, chiar și cu opoziția adversarelor din Africa, mai mult, realizând și un nou record al competiției, 1.11.43. A încercat o calificare la Campionatul Mondial, la 10.000 metri, și chiar dacă a ratat-o, timpul scos în cursa de barem a fost foarte bun, 32.18, iar la finalul sezonului a devenit campioană națională de semimaraton.Claudia Bobocea a participat în 2017 atât la Campionatul European de Sală cât și la Campionatul Mondial în aer liber, a făcut bareme atât la 1.500 de metri cât și la 3.000 de metri, a urcat pe prima treaptă a podiumului la Campionatul European pe echipe, dar cele mai bune rezultate le-a avut în Diamond League. A participat la trei etape, la Shanghai, Paris și Laussane, cea mai bună reprezentație având-o în Elveția, acolo unde a terminat pe locul trei cursa de 1 milă (4.25:89).

În cadrul Romanian Running Awards, premiile 4run.ro, ediția a treia, se vor alege, prin voturile specialiștilor și ale publicului, cei mai buni alergători români care au participat la curse de sprint, semifond, fond, maraton, alergare montană, ultramaraton montan, ultramaraton asfalt, orientare în alergare și triatlon (9 categorii), cât și cel mai bun alergător și cea mai bună alergătoare din 2017. (foto: Andra Panduru, Matteo Bonacina)